Caută
Close this search box.

Iohannis: Vizita în Israel a lui Dăncilă şi Dragnea, plină de ciudăţenii, fără mandat. Mă îngrijorează secretomania

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, preşedintelui Camerei Deputaţilor, este plină de ciudăţenii şi fără mandat.

Iohannis susţine că este îngrijorat de secretomania cu care a fost organizată. ”Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”, a comentat preşedintele Iohannis.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a precizat,că o va întreba pe premierul Viorica Dăncilă la întâlnirea pe care o va avea cu aceasta despre vizita în Israel, subliniind că este preşedintele Republicii şi răspunde de politica externă.

„Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă, totuşi, dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

”Această vizită pe care o face premierul şi se pare şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una din ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele şi pentru Guvern, şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania cu care s-a organizat această plecare”, a declarat, la Bacău, preşedintele Iohannis, conform de News.ro.

Iohannis a subliniat că nu a mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă şi să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru, fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo. ”Aşa în vizită turistică poate să plece oricine oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se ştie mai mult”, a adăugat el.

”S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns”

”În ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret: s-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. Nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări. Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei, dar sper că după revenire să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo”, a ţinut să precizeze Klaus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre consultarea pe tema relocării ambasadei României din Israel, preşedintele a replicat: ”Îmi imaginez că domnul Dragnea dimineaţă a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a vorbit cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim, precizează un comunicat al Guvernului.

De asemenea premierul Dăncilă a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Israel, iar decizia de numire a acestuia îi va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

 

4 răspunsuri

  1. …semn ca malai-mare este a cinsh’pea roata la carutza, ca este considerat umplutura…Iar cand se intoarce dragnea, precis, vine direct la usa ta… sa vada daca tot mai esti acolo!…
    iar intelegerea ‘secreta” trebuie sa fie legata de exterminarea ultimilor nazisti, din Romania!

  2. malai-mare nu a fost „scoborat cu harzobul din ceruri”, el a fost propulsat de interese mari si bine organizate, tocmai si pentru acest motiv, diaspora a fost atat de bine infiltrata si atat de frumos trasa in piept, individul ESTE un agent al unor interese straine( austro-germane) dar si al fostei nomenclaturi comuniste si al aripei retrograde a securitatii, care sunt jurati sa termine Romania, decat sa piarda ei, chiar si numai moral…

    Numai ca acest malai-mare este lent(specific bovinelor) el nu se grabeste sa faca un lucru bun, iar cand este impins sa o faca se retrage sub diverse motive, cel mai recent este cazul cu Comisia de la Venetia, el a refuzat sa o faca (desi era obligat prin lege), sperand ca nimeni nu o va mai face, si -astfel- Romania va fi (si mai repede) distrusa, insa la modul legal, asta este ipostaza in care vrea el sa pozeze cat mai des…despre sasi, indubitabil ca au avut un cult al muncii bine facute, insa s-au tinut izolati, nu au vrut sa impartaseasca aceste valori cu romanii(si restul) tocmai pentru a nu le da acestora sansa sa se ridice prea repede, si astfel- la momentul oportun- ei sa nu poata prelua conducerea…Iar -la zi- acestia ar trebui sa fie primii care-l denunta pe malai- mare(macar ca incompetent) , insa ei nu o fac pentru ca toti au acelasi ideal, preluarea Romaniei(vanzarea spre austro-germani, adica terminarea natiei romane), insa daca nu reusesc, va fi vai de ei, nu numai romanii dar si altii, ii vor scoate din tara, in suturi, si oricat se vor mai milogi sa fie reprimiti, nu li se va mai da nicio sansa…

  3. Dragnea îi dă REPLICA lui Iohannis: ”Nu poți să JIGNEȘTI în asemenea hal!””…E o lege nescrisă pe care și Băsescu o respecta…”____––_____ asta , da , buna , adica pana si ultimul „om” o respecta… iar malai-mare- rezulta ca este macar un nod sub acesta…Iata cum loveste dragnea doua pasari cu o singur piatra…(vorba vine pasari, sunt doua mamifere inferioare…) Cat despre „jignire” , iar are dreptate, nu ca ar fi vreo scofala sau cine stie ce crima sa-i jigneasca pe el si pe docila, insa folosirea expresiei de „Evrei”( in loc de „Izraelieni”, are usoara conotatie peiorativa( doar-doar ca nu a zis „jidani”- dar asta vrea sa sugereze, vorbind de „intelegeri secrete”), insa stiind ce hram poarta malai-mare, il intelegem ca nu s-a putut abtine…Too bad !

  4. „… eu sunt presedintele…”___–-____penibila iesire… probabil se refera la politica externa, via excursiile si vacantele facute in strainatate…Da, acolo este the boss… Numai ca -mai peste tot- dragnea sterge podelele cu el…Macar-iohanis- isi cere scuze, e fricos, simte ca a sarit calul, stie ca deja are o mare bila neagra, la tentativa de a castiga al doilea mandat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri