Azi este posibilă o întâlnire, la Palatul Cotroceni, între preşedintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Pe ordinea de zi ar fi subiectul BNR și vizita premierului în Israle, unde a plecat „fără să sufle o vorba„, după cum spunea ieri Iohannis.

Miercuri, președintele Iohannis a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi cu Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, în încercarea de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională.

Iohannis spunea că speră ca într-un viitor foarte apropiat cele două părţi să se înţeleagă, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă „nu sunt normale aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura statulului”.

De asemenea, Iohannis afirma că la întâlnirea de azi o va întreba pe Viorica Dăncilă în ce calitate a plecat în Israel, „fără să sufle o vorbă”, fără să îi dea măcar un telefon, din politeţe.

Liviu Dragnea, liderul PSD, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că „a convocat-o la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă, declarând, joi seară, la Antena3, că „a inventat un conflict” între Guvern şi Banca Naţională, iar „aşa ceva nu poate fi acceptat„.

„Nu putem să continuăm aşa, să vedem că nu se întâmplă nimic şi toţi să fim nişte pioni pe o strategie de campanie electorală a preşedintelui României”, a afirmat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =