Caută
Close this search box.

Ionela Prodan a încetat din viață la Spitalul Elias

Cântăreața de muzică populara a încetat din viață la Spitalul Elias din București, la vârsta de 70 de ani.

La câteva ore după decesul artistei, Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde era internată, a transmis un comunicat de presă în care anunță că decesul Ionelei Prodan a survenit în urma unui stop cardiorespirator. Ionela Prodan va fi depusă marți la Cimitirul Bellu.

Doamna Ionela Tănase (Prodan) în vârsta de 70 de ani s-a internat vineri, 16.03.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice.

Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea și controlul funcțiilor vitale, cât și asigurarea confortului fizic și psihic adecvat situației date”, se arată în comunicatul transmis de spital.

Anunțul că Ionela Prodan a murit a fost făcut de fiica sa, Anamaria Prodan, pe Facebook.

Cine a fost Ionela Prodan

Ionela Prodan s-a născut p6 octombrie 1947, este o solistă din Oltenia, precum și mama jurnalistei și impresarei de fotbal Anamaria Prodan. De-a lungul timpului, a devenit una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. A interpretat cântece și în duet cu Ion Dolănescu.

Ionela Prodan a absolvit două facultăți la Universitatea din Craiova: Istorie – Geografie şi Istorie – Filosofie.

La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase“ din Craiova (1970),a primit Marele Premiu al Festivalului. Acolo l-a cunoscut pe marele folclorist prof. Hari Brauner, căruia i-a datorat foarte mult din cariera sa de artist interpret al cântecului popular.

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan pe  29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Printre albumele memorabile ale interpretei de muzică populară, cele mai importante sunt: „Astă Seară-i Seară Mare”, „Păpușile Harnice În Grădină”, „O Viață De Cântec”, „Asta-I Viața, N-Ai Ce-I Face”.
În perioada 2001 – 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii promovarea culturii tradiţionale. În anul 2003, i s-a decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către preşedintele României.
Cântăreața Ionela Prodan a ascuns o mare durere din copilăria sa. Aceasta nu și-a cunoscut niciodată tatăl, care a murit cu două luni înainte ca ea să vină pe lume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri