Caută
Close this search box.

Ionuț Lupescu și Asociațiile Județene vor desființarea meciurilor de baraj

Fostul internațional și component al ”Generației de Aur”, Ionuț Lupescu (49 de ani), omul care a debutat la 17 ani în Divizia A (Liga I) și a jucat 74 de meciuri pentru selecționata tricoloră, ajungând apoi, peste ani, să conducă poate cel mai important segment al federației europene (UEFA), Departamentul Tehnic, este susținut în alegerile pentru președinția F.R. Fotbal de “Generația de Aur”, dar și de alte nume mari ale fotbalului românesc, precum Mircea Lucescu, Ioan Andone, Ilie Balaci sau Răzvan Lucescu. Ba chiar și de actori, care au inițiat o petiție on-line pentru susținerea lui Lupescu, omul care și-a făcut studiile de management sportiv la Universitatea de Sport din Koln.

Între multe alte elemente noi de management, fostul mare fotbalist a mai precizat și ce idei concrete are pentru a revitaliza fotbalul românesc, într-un moment în care echipele au dispărut cu zecile, la toate eșaloanele, iar nivelul jucătorilor a scăzut enorm.

”Eu m-am întâlnit cu 95% dintre cei care vor vota. Cei de la AJF (Asociațiile județene n.n.) doresc eliminarea barajelor. Trebuie mai multe echipe la Liga a 3-a. Sunt acum 5 serii, pe vremuri erau 12. Atunci erau foarte mulţi jucători, aşa i-am crescut. Cei care se băteau în Divizia B pe vremuri azi ar juca la naţională.

Costurile de transport se vor putea micşora. Mulţi se sperie că trebuie să facă 300 de kilometri, înseamnă bani cu drumul, cazare, masă. Aceste costuri trebuie preluate de Federaţie. Automat, Primăriile vor veni spre fotbal, se vor crea mult mai multe echipe. Aceasta e inima fotbalului românesc, de aici trebuie plecat”, a precizat cel care a jucat nu numai în Divizia A, ci și în Bundesliga, Ionuț Lupescu, la Digi Sport. Alegerile pentru președinția FR Fotbal vor avea loc miercuri, 18 aprilie. (foto prosport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri