Caută
Close this search box.

Lideri ai USR şi PMP cer demisia premierului Dăncilă, susţinând propunerea lui Iohannis

USR şi PMP susţin demersul preşedintelui Klaus Iohannis, cel care a solicitat demisia premierului Viorica Dăncilă.

În opinia preşedintelui, Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României,

Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP, spune că premierul Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze,

Tomac susţine că „această mediocritate politică” nu ar fi trebuit numită în această funcţie. El mai afirmă a adăugat că PMP va susţine moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, întrucât PSD a aruncat ţara în haos.

Şi USR crede că acest conflict dintre preşedinte şi Guvern poate arunca România în haos.

„USR susţine solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteptăm demisia premierului. Acest conflict între Guvern şi preşedinte poate să arunce România în haos! Preşedintele a dat deja prea multe şanse PSD, prin numirea celor trei premieri în cursul unui singur an, acest partid nu este în stare să guverneze România”, a transmis USR.

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă este una firească şi normală, afirmând că a fost aruncată la gunoi toată credibilitatea României ca stat membru UE şi NATO, deoarece Liviu Dragnea este disperat în găsi „o fărâmă de sprijin şi validare externă în faţa imaginii de lider corupt„. El a anunţat că USR va iniţia consultări cu partidele din opoziţie pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

VEZI POSTAREA DE PE FACEBOOK A LIDERULUI USR

„Dăncilă trebuie să plece. Am spus din prima clipă că această mediocritate politică nu trebuia numită premier şi nu a ţinut nimeni cont de noi. Acum e târziu. Dezastrul abia începe. În mod categoric, Preşedintele Iohannis are dreptate. El coordonează politica externă în statul român, iar premierul, indiferent de numele lui, are obligaţia instituţională de a obţine acordul Preşedintelui în astfel de probleme. PMP va susţine moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. PSD trebuie să plece de la guvernare, pentru că a aruncat ţara în haos, iar acum, o izolează pe plan internaţional”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de pagina sa de Facebook.

„Nu face faţă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern – BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie – doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri