Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea ar pregăti debarcarea lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Liviu Dragnea, liderul PSD, ar plănui să îl îndepărteze pe Mugur Isărescu de la conducerea Băncii Naţionale (BNR). Informația vine, deocamdată, din două surse: Rareș Bogdan (Realitatea TV) şi Florin Cîțu, senator PNL.

PSD pregăteşte debarcarea lui Mugur Isărescu din fruntea BNR, susţine senatorul PNL Florin Cîţu. Acesta spune că partidul, mai precis Dragnea, este spărat că guvernatorul BNR critică frecvent strategia fiscal-bugetară a Guvernului.

Dragnea s-a saturat!
Sa va spun ce v-am promis. La jumatatea anului trecut apareau primele critici din partea BNR la adresa programului de guvernare al PSD.

Atunci s-a enervat prima data cu adevarat Liviu Dragnea. Criticile veneau de la un personaj care avea si are o credibilitate mai mare decat a lui, scrie Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

L-a trimis sa-i intimideze pe cei de la BNR pe ministrul de finante de atunci, marele specialist Ionut Misa. Misa trebuia sa-i spuna guvernatorului sa nu mai faca declaratii in care pune cresterea inflatiei si a ROBOR pe seama politicii fiscale a guvernului.

Pe Misa nu l-a primit nimeni la BNR. Atunci a facut Liviu Dragnea prima criza de nervi adevarata (unii vorbesc si de o Salvare).

Spre sfarsitul anului au aparut primele semne ale dezastrului economic generate de minunata “revolutie” fiscala a lui Liviu. Si criticile BNR au continuat, echidistant fata de scena politica, si in 2018.

De data asta Liviu a zis “ajunge”! A intrebat atunci un grup de apropiati: “bah, cum il schimbam bah pe asta”?

Si au gasit solutia care cred ei ca rezolva problema.

Un proiect de ordonanta prin care au constituit o “Comisie Naționala de fundamentare a Planului național ( e clar ca e national?) de adoptare a monedei euro”. Bineinteles Presedinte al comisiei au pus-o pe Viorica pentru ca doreau rezolvarea problemei lor cat mai repede.

Pana la aparitia acestei ordonante exista un Comitet pentru pregatirea aderarii la zona euro la BNR.

Cheia planului lui Liviu este ca in pregatirea aderarii la zona euro, acest comitet prezidat de Viorica trebuie sa faca modificari esentiale la Legea BNR. Asta pentru ca asa cere BCE.

Folosindu-se de aceasta modificare a legii in Parlament, majoritatea PSD-ALDE va solicita si nominalizarea unui nou consiliu de administratie al BNR in concordanta cu noile reglementari.

Evident cand se va vota legea noua si noul CA al BNR, Liviu o sa fie plecat din tara.

Veti fi surprinsi sa aflati ca noul guvernator propus de Liviu nu este unul dintre actualii membri ai CA.

Aceasta este o poveste!!!

Liviule, tu crezi in povesti?, încheie Florin Cîțu.

„Un tap ispăşitor”

”Următoarea ţintă este Banca Naţională. Va fi o ofensivă totală asupta BNR, pentru a justifica creşterea preţurilor. Suntem în Săptămâna Mare a catolicilor, şi a evanghelicilor, şi intrăm în Săptămâna Mare a ortodocşilor. Oamenii vor simţi în buzunarul propriu, şi în coşul de Paşti, că preţurile au explodat. Lucrul ăsta, plus vin facturile lunii februarie, o lună frigurosă, şi ale lunii martie, în luna aprilie, în care vor vedea ce însemană creşterea energiei. Lucrurile astea trebuie acoperite, găsit un tap ispăşitor. Ţapul ispăşitor în mintea lui Liviu Dragnea şi a consultanţilor domnieie sale este Mugur Isărescu. Va fi ţintuit, în următoaele două săptămâni va fi martelat”, susţine Rareş Bogdan, conform realitate.net.

Nu ar fi singurele schimbări. Liviu Dragnea a dat deja semnalul unei noi remanieri guvernamentale. Potrivit unor surse, vizaţi ar fi titularii de la Apărare, Finanţe şi Fonduri Europene.

Un răspuns

  1. Domnul Liviu Dragnea nu are nicio vina. El ar vrea sa fie bine cu toata lumea.
    De vina sunt consilierii sai israelieni, sau ce or fi, care risca sa piarda bani grei in cazul in care raman fara clientul lor cel mai important din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri