Caută
Close this search box.

Manda îl vrea pe Maior din nou în fața comisiei SRI pentru că i-ar fi mințit pe parlamentari

Claudiu Manda (PSD), președintele comisiei SRI, spune că George Maior, fostul director al SRI, a minţit la audieri, atunci când a susţinut că îl cunoaşte vag pe Horia Georgescu, fost șef al ANI, și îi cere să se prezinte de urgență, din nou, la comisie.

Manda, președintele Comisiei Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a făcut această declarație după audierea de ieri a fostului şef al ANI.

În ce-l privește pe Horia Georgescu, el aspus, în faţa comisiei SRI, că a avut discuţii cu George Maior legate de dosarele care sunt în competenţa ANI, că a avut discuţii atunci când dosarele se aflau în instanţă.

George Maior ar fi negat aceste informaţii atuni când a fost audiat.

Horia Georgescu mai a spus, după audierea în Comisia SRI, că protocolul dintre SRI şi ANI nu conţine nimic din ceea ce se vehiculează în spaţiul public, ci doar aspecte care ţin de “tehnicitatea unor procese IT”. Referitor la relaţia sa cu fostul şef al Serviciului, George Maior, acesta a spus că l-a considerat „un prieten şi un mentor” şi a avut o relaţie apropiată cu el, conform News.ro.

Întrebat dacă sesizările care veneau de la SRI erau în baza protocolului, Georgescu a spus: „Nu, sesizările nu erau în baza protocolului, erau date în baza legii de funcţionare a ANI şi a competenţelor SRI. Serviciul transmitea punctual o informaţie despre o anumită stare de incompatibilitate sau conflict de interese, aceasta era distribuită în cadrul agenţiei către inspectorii de integritate pe un parcurs procedural clar delimitat de lege şi de procedurile interne, iar, ulterior, dosarul îşi urma cursul urmând ca Agenţia, după ce confirma aceste informaţii, să sesizeze instanţa sau parchetul”.

Georgescu, trimis în judecată de DNA

Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, este judecat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

DNA l-a trimis în judecată pe Horia Georgescu pe 9 aprilie 2015 în stare de arest preventiv pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Acestea au fost comise în calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP. Prejudiciul estimat de DNA în acest dosar este de peste 84,5 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri