Caută
Close this search box.

Măsuri drastice după marele derby Steaua-Rapid

Chiar dacă marcat o puternică relansare a fotbalului bucureștean, fie el și la nivelul Ligii a 4-a, derby-ul de sâmbătă seara, dintre Steaua București și Rapid București, 1-3 (de fapt CSA Steaua și Academia Rapid), a stârnit numeroase discuții legate de evenimentele regretabile care s-au produs în tribunele Arenei Naționale.

Cum știe toată lumea, ultras-ii celor două echipe s-au luat pur și simplu la bîtaie în mai multe rânduri, iar firma de securitate plătită de gazde, CSA Steaua, să asigure paza la meci a fost total depășită. Jandarmeria a trebuit să facă uz de gaze lacrimogene pentru a stopa ”războiul”. Acest lucru a afectat cea mai mare parte a publicului de la tribuna a doua, acolo unde se aflau nu numai bărbați, ci și familii întregi, cu femei și copii.

„Au fost constatate şi aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 42.480 de lei pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene. 57 de persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an –  25 d epersoane -1an, 32 de persoane –  6 luni”, a anunțat Jandarmeria.

Duminică, după meci, colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, a ținut să facă precizări de ultimă oră la Realitatea TV : ”Firma de pază s-a ales printr-o licitație transparentă, încă de anul trecut. Metoda prin care s-a făcut selecția, a fost prin procedura SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Cu alte cuvinte, și dacă am fi vrut să nu mai apelăm la serviciile lor, nu am fi putut să o facem. Legea ne obligă prin această procedură, să alegem raportul calitate-preț. Adică, prețul cel mai mic.”, a spus Cristian Petrea.

În legătură cu firmă de pază care a asigurat (sau trebuia să asigure) securitatea la derby, comandantul Cristian Petrea a spus: ”Această firmă de pază asigură ordinea la toate evenimentele majore ale CSA Steaua. Vă pot da exemplu, meciurile echipelor de polo, volei sau handbal.” La finalul intervenției, Petrea a dat asigurări că începând de luni se vor analiza toate datele strânse și se vor lua măsuri drastice. Se poate ajunge, chiar până la rezilierea contractului cu actuala firmă de pază.

”Nu sunt mulțumit deloc. Așa ceva este inadmisibil. Am luat decizia ca de luni, să analizăm tot ce s-a întâmplat. Vreau să vedem, dacă există contracte de muncă încheiate între firma de pază și stewarzi și dacă cineva anume nu și-a îndeplinit îndatoririle pe deplin. După această analiză completă vom acționa în consecință. Există clauze în contract pentru penalizare, inclusiv pentru reziliere. Dacă se vor dovedi vinovați, vom rezilia contractul.”, a încheiat Cristian Petrea. (foto sportb.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri