Caută
Close this search box.

Meghan Markle va avea responsabilităţi în Commonwealth

Actrița Meghan Markle, o femeie americană, metisă și „înverșunat de independentă”, care se va căsători cu prințul Harry în primăvara anului 2018, va aduce o doză considerabilă de prospețime în interiorul familiei regale britanice, afirmă jurnaliștii. Printul Harry dezvăluie că Meghan Markle va prelua o serie de responsabilităţi în Commonwealth.

Meghan Markle se va alătura viitorului său soț în activitatea sa de ambasador al tineretului în Commonwealth, activitate de care este „foarte entuziasmat”, cu importanţă mare pentru a sprijini  vocile tinerilor să fie auzite. forumurilor care au condus la întâlnirile șefilor de guvern ai.

Prințul, în primul său discurs, în cadrul întâlnirii şefilor de guvern ai Commonwealth-ului din Londra, după numirea ca Ambasador al Tineretului Commonwealth, a declarat că este „incredibil de recunoscător” faptului că „femeia pe care o iubeşte şi cu care se va căsători” va fi alături de el în noul său loc de muncă. Într-un discurs inedit care a inclus mulţumiri atât bunicii sale, reginei, cât și tatălui său, Harry a declarat unei camere a reprezentanților tinerilor din Commonwealth că se va strădui să „asculte” preocupările și ideile lor. În timpul discursului Prinţul a subliniat că se află în plin proces de planificare a activităţii pentru primul său an de activitate, şi a glumit spunând că este conştient că va trebui să ţină pasul cu noua generaţie.

Rolul ambasadorului de tineret este considerat deosebit de important din cauza demografiei Commonwealth-ului, cu 60% din populația celor 53 de națiuni membre ale acestuia fiind sub vârsta de 30 de ani. Noile responsabilităţi asumate va obliga pereche regală să efectueze turnee în diversele ţări ce sunt în componenţa Commonwealth-ului, precum și să organizeze evenimente la care tinerii participanţi din aceste ţări să-şi exprime ideile oferindu-le o platformă mai largă pentru diseminarea lor.

Prinţul Harry a reamintit în cadrul discursului că în ziua celei de-a 21-a aniversări, prințesa Elizabeth a transmis un comunicat radio extraordinar din Cape Town. Cu un ochi asupra viitorului și un sentiment de datorie deja neclintit, ea și-a luat angajamentul. „Ea a spus că dacă viața ei va fi lungă sau scurtă, ea va fi dedicată serviciului poporului Commonwealth-ului”.

„Angajamentul Maiestății Sale a însemnat că Commonwealth-ul este o familie înfloritoare a națiunilor, o legătură comună între aproape două miliarde şi jumătate de oameni și un apărător al democrației, justiției și păcii”.

Harry a salutat pe reprezentanții aleși ai Consiliului Tineretului din Malaezia, Trinidad și Tobago, Kenya, Namibia, India, Jamaica, Papua Noua Guinee și membri ai Grupului Internațional pentru Tineret din toate cele cinci regiuni ale Commonwealth-ului. În faţa tinerilor Prinţul a spus că ei vor fi cei care vor schimba lumea: „…este uimitor să văd cât de diferită este generația de astăzi de tineri faţă de adulți.

„Eşti conectat: ați folosit tehnologia pozitivă pentru a construi relații în comunitățile, națiunile și pe tot globul.

„Iţi pasă: vreți ca națiunile voastre să fie mai curate, planeta voastră să fie mai ecologică, prietenii și vecinii să fie tratați corect și cu respect, indiferent de etnie, religie sau statut.

„Sunteți optimist: provocările complicate cu care ne confruntăm – schimbările climatice, inegalitatea, conflictul – nu vă descurajează. Mai degrabă, ele vă inspiră să perseverezi și să influențezi schimbarea”.

Prințul a concluzionat: „În noul meu rol, voi lucra pentru a sprijini Regina, tatăl meu Prințul Țării Galilor și fratele meu William, toți știu că tinerii sunt răspunsul la provocările de astăzi.

„Sunt, de asemenea, incredibil de recunoscător că femeia cu care mă voi căsători, Meghan, mi se va alătura în această lucrare, despre care și ea este extrem de încântată să participe”.

Forumul Tineretului Commonwealth (CYF) este conceput ca o „oportunitate pentru tinerii din Commonwealth de a construi legături și rețele interculturale, de a dezbate provocările cu care se confruntă tinerii săi și de a accepta inițiativele conduse de tineri pentru a influența factorii de decizie și a asigura tinerii oamenii au o voce în viitorul ei „. Tema Forumului Tineretului 2018 a fost „Energia viitorului nostru comun”, cu o agendă stabilită de tinerii reprezentanți.

Cele 53 de țări membre ale Commonwealth-ului au o populație combinată de peste 2 miliarde, dintre care mai mult de 60% sunt sub 30 de ani, de pe toate cele șase continente şi promovează democrația, drepturile omului, comerțul liber și statul de drept. Comunitatea acoperă aproape un sfert din suprafaţa masa mondială a terenurilor și are un PIB combinat de 10,5 trilioane de lire sterline. Liderii ţărilor membre se întâlnesc la fiecare doi ani în cadrul ședinței şefilor guvernului  Commonwealth. Societatea Regală a Commonwealth-ului intenționează să deschidă o sucursală în Statele Unite, în scopul de a aduce într-o bună zi America în calitate de „membru asociat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri