Caută
Close this search box.

Mihai Șora critică dur «experimentul lalelelor»: Acum ne fură și copiii, cu sufletul și cu mintea lor cu tot

Mihai Șora critică dur momentul ”Simfonia lalelelor”, care a avut loc la Piteşti, atunci când copii de grădiniţă şi elevi au defilat în faţa unei suite care o avea în frunte pe Viorica Dăncilă.

Ieri, la Pitești, a avut loc un eveniment care a adus aminte de regimul comunist, de paradele omagiale închinate familiei Ceauşescu. Copii de grădiniţă şi elevi au defilat, în cadrul paradei Simfonia Lalelelor, în faţa premierului Viorica Dăncilă, a miniștrilor Carmen Dan și Grațiela Gavrilescu, a primarului Cornel Ionică.

sursa foto: g4media.ro

…Ce s-a întâmplat la Pitești nu este „Cântarea României“, scrie Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Delirul propagandistic promovat în timpul ceaușismului lăsa mereu loc pentru o formă (mai mult sau mai puțin transparentă) a duplicității: odată ajunși la casele lor, oamenii care defilaseră prin fața tribunei oficiale, îmbrăcați în straie de sărbătoare, deghizați în personaje istorice ori în costume sportive, își reveneau în simțiri, recâștigându-și libertatea interioară (fie și numai făcând diferența între grotescul spectacolului public și realitatea vieții lor de zi cu zi).

Or, copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaște doar încolonarea umilă în fața unei autorități, oricare ar fi acea autoritate.

Nu ajunge că ne-au furat țara, pădurile, orașele, drumurile, simbolurile și cuvintele ei!
Acum ne fură și copiii, cu sufletul și cu mintea lor cu tot.

România centenară: de la experimentul Pitești, la experimentul lalelelor…, conchide Şora.

TOATA POSTAREA

 

Un răspuns

  1. Corecta analiza, este ca si cu botezul, i-a intrebat cineva pe acesti copii daca vor si au o motivatie normala, pentru a participa la asa ceva? Nu ar trebui asteptat ca acestia sa ajunga la o anume varsta(chiar si numai 18 ani) pentru a putea face singuri anumite analize si diferente? Fondul problemei este insa acelasi, dorinta noilor dictatori de a fi adulati, cand trec in ” faeton de gala”…Numai asa se simt si ei valorosi si -altfel- li se mai estompeaza si teama ca- de fapt- multi altii (si adulti, nu copii), sunt gata sa-i ia in furci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri