Caută
Close this search box.

Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong Un. Primele imagini

mike pompeo

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a publicat, joi, primele imagini de la întâlnirea dintre Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, informează Fox News, via Mediafax.

Donald Trump: Coreea de Nord trebuie să elimine arsenalul său nuclear

Într-un mesaj postat pe Twitter cu ocazia confirmării lui Mike Pompeo în funcţia de secreatar de Stat al SUA, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a publicat primele imagini de la întâlnirea secretă dintre Pompeo şi Kim Jong-un ce a avut loc în urmă cu aproximativ o lună.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Mike Pompeo era şeful CIA când s-a văzut cu Trump

În momentul efectuării vizitei secrete în Coreea de Nord, Pompeo era directorul în exerciţiu al CIA şi nominalizarea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de secretar de Stat.

În cadrul vizitei, Pompeo a avut o întrevedere la Phenian cu Kim Jong-un pentru a discuta despre viitoarea întâlnire a liderului suprem al Coreei de Nord cu preşedintele Statelor Unite, dar şi despre programul nuclear al Coreei de Nord.

Trump a precizat anterior că întâlnirea dintre Pompeo şi Kim Jong-un a decurs foarte bine şi că între cele două părţi ”s-a format o relaţie foarte bună”.

Ultima întâlnire directă dintre oficiali ai SUA şi Coreei de Nord a avut loc în anul 2000, când secretarul american de Stat Madeleine Albright s-a întâlnit cu Kim Jong Il.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri