Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi lider al ALDE, a spus ca în partidul său există ofiţeri acoperiţi.

Declaraţia sa vine imediat după ce Liviu Dragnea, liderul PSD, a afiramt că în partidul său, ca şi în celelalte partide politice din România, sunt ofiţeri sub acoperire.

În toate partidele există ofiţeri acoperiţi, spune Tăriceanu, iar această problemă nu poate fi rezolvată prin modificarea legilor securităţii naţionale, pentru că această practică ţine de „atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii”.

Întrebat dacă sunt şi în ALDE ofiţeri acoperiţi, acesta a răspuns afirmativ.

De asemenea, întrebat de ce sunt păstraţi în partid, liderul ALDE a spus: “Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi. Bine, glumesc. Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”.

Tăriceanu a mai explicat că este foarte greu ca persoanele acoperite din partide să fie excluse prin modificarea legilor securităţii naţionale, deoarece este vorba despre atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii şi susţine că acele comisii care supraveghează activitatea serviciilor ar trebui să aibă acces la toate informaţiile, dar nu şi la operaţiunile în curs de desfăşuare.

Comisii cu puteri suplimentare

“E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii – n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de spraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde când informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile”, a afirmat liderul ALDE, ciatat de News.ro.

El a susţinut că, în caz contrar, în continuare vor exista “persoane cu comandă dublă peste tot”, începând cu partidele politice, mediul economic şi presă.

Declaraţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a spus miercuri că şi în PSD, şi în celelate partide politice din România sunt ofiţeri sub acoperire şi că nu crede că are şanse să afle cine sunt cei care fac parte din PSD.

Nici Dragnea, nici Tăriceanu nu au adus vreo dovadă în sprijinul celor afirmate.

Liviu Dragnea față cu «ofițerii acoperiți»: Sunt în toate partidele, inclusiv în PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =