Caută
Close this search box.

Motivul pentru care atacatorul din Münster a omorât doi oameni şi a rănit alţi 20 rămâne învăluit în mister

Atacatorul din Münster, Germania, a luat considerare faptul că va muri după ce va intra cu furgoneta în oamenii, iar presa germană motivează atacul de „amokul“ care l-ar fi cuprins pe făptaş. Adică, o stare de furie, fără discernământ, cu scopul de a ucide şi distruge.

O furgonetă a intrat aseară într-un grup de oameni aflaţi pe terasa terasă unui local din centrul oraşului Münster. Iniţial poliţia a vorbit despre patru morţi, printre care şi atacatorul care s-a împuşcat în interiorul furgonetei.

În afară de Jens R., suspectul german de 48 de ani din Münster, care potrivit declarațiilor poliției și procuraturii, s-a sinucis în atacul de ieri au murit încă două persoane. Victimele sunt o femeie din regiunea Lüneburg, în vârstă de 51 de ani și un bărbat de 65 de ani, din zona Borken.

Între cei 20 de oameni răniți în atacul cu un Campingbus VW, asupra terasei din zona turistică Kiepenkerl, șase au suferit răni grave. Patru dintre ei au fost ieri operați la clinica Universității din Münster. Acolo au fost mobilizate 250 de cadre sanitare, iar 300 de oameni au stat la coadă, că să doneze sânge răniților.

Atacatorul ar fi avut probleme psihice între anii 2014-2016, iar potrivit Der Spiegel, el ar fi avut, acum ceva timp, și o încercare de sinucidere. Jens R. a lucrat ca designer, însă în ultimii ani activitatea sa profesională s-ar fi redus drastic, scrie Sueddeutsche Zeitung, citat de HotNews.

Poliția a cercetat atât vehiculul, cât și locuința suspectului. În Campingbus au fost găsite, pe lângă arma cu care acesta s-a sinucis, un pistol airsoft și cca o duzină de articole pirotehnice.. În vehicul au mai fost identificate și câteva cabluri „suspecte“, care însă nu mai prezentau pericol. În locuința lui Jens R. a fost găsită și o armă decorativă, mai precis un pistol-mitralieră dezafectat.

Motivul faptei, neclar

Neclar este, până acum, motivul faptei. Potrivit declarațiilor oficiale, nu ar există indicii ale unui atac de factură teroristă. Procurorul general, Martin Botzenhard, a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung că „cercetările se desfășoară în toate direcțiile“.

Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, și cancelarul Angela Merkel au făcut duminică declarații în care se exprimă „compasiunea adâncă“ față de victime și aparținătorii acestora, cerându-se întreprinderea a „tot ce e cu putință“ pentru a fi clarificată fapta. Prin intermediul biroului sau de presă, cancelarul Merkel a comunicat că se află „în permanent schimb de informații cu ministrul de interne Seehofer, vicecancelarul Scholz și premierul de land Laschet“.

Münster are o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori şi este unul dintre cele mai importante centre universitare din Germania, cu circa 50.000 de studenţi, iar centrul oraşului este împânzit de baruri, restaurante şi instituţii culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri