Caută
Close this search box.

Organizaţiile #Rezist cer demisia lui Toader de la Universitatea din Iaşi: Spuneţi NU imposturii şi servilismului!

Mai multe grupări civice apărute în urma protestelor OUG 13 cer demisia lui Tudorel Toader ca urmare a publicării raportului GRECO, care a criticat modul în care ministrul Justiţiei a încercat revocarea şefei DNA şi în care s-a cerut României să abandoneze secţia pentru investigarea magistraţilor.

sursa foto. romania libera

Într-o scrisoare numită „Spuneţi NU imposturii şi servilismului!”, grupurile #Reset, #Iaşul nu tace, #REZISTENTA, Corupţia ucide, Iniţiativa România, #VavedemdinBucuresti şi #Insist susţin că, „ajuns din funcţia de rector al Universităţii Al. I. Cuza Iaşi în scaunul de ministru al Justiţiei, dl Tudorel Toader, în tandem cu un Parlament dominat de o coaliţie interesată exclusiv de masacrarea Justiţiei, a început un adevărat asediu la temelia statului de drept, în pofida şi cu sfidarea tuturor semnalelor venite din partea instituţiilor europene”.

Aceştia notează că raportul GRECO este cel mai dur primit vreodată de România de la mineriade până în prezent.

Între lege şi fărădelege, dl Toader a ales să apere fărădelegea

„Invocând în mod insidios şi manipulator anumite decizii ale CCR, necesare şi clarificatoare, dl Toader a introdus, cu o hărnicie suspectă, iniţiative legislative care nu au nimic de-a face cu publicul larg, ci cu o ‘elita selecta’ de politicieni, unii aflaţi în faza de cercetare. Între lege şi fărădelege, dl Toader a ales să apere fărădelegea. Între victimă şi infractor, a ales drepturile celui din urmă.

Iar între rigurozitatea legii şi senzaţionalismul televizat bazat pe alegaţii nedovedite şi trunchiate, dl Toader a ales soluţia a doua, convenabilă şi salvatoare pentru un grup de interese care a acaparat România în ultimii 20 de ani”, se arată în scrisoarea adresată mediului academic, potrivit ziare.com.

În aceste condiţii, grupurile respective consideră că singurul gest de demnitate şi respect faţă de întregul mediu academic şi tot ceea ce înseamnă şi a însemnat cea mai veche universitate din România este demisia lui Toader din funcţia de rector.

„După cele mai recente ‘fapte de arme’ ale dlui Toader, simpla asociere a numelui său cu această instituţie reprezintă o sfidare şi un afront la adresa întregului corp profesoral şi a noţiunii de verticalitate, integritate şi… normalitate!

Vă rog să vă alăturaţi demersului nostru şi să spuneţi NU imposturii şi servilismului!”, se încheie scrisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri