Caută
Close this search box.

Papa Francisc condamnă atacul chimic din Siria: Nimic nu poate justifica folosirea instrumentelor de exterminare împotriva oamenilor

Papa Francisc

Papa Francisc a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, care s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi în rândul civililor, potrivit News.ro.

Papa Francisc a transmis mulțimii adunate la Vatican, în Piaţa Sfântul Petru, că vestea teribilă a venit din Siria, unde şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, dintre care multe femei şi copii, existând informaţii că ar fi fost folosite arme chimice. „Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi, pentru familiile care suferă”, a afirmat Papa Francisc, la finalul slujbei oficiate duminică.

Papa a afirmat că nimic nu justifică folosirea unor instrumente de exterminare împotriva oamenilor: „Nu există război bun sau război rău. Nu există nimic, nimic, care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor şi a populaţiei neînarmate”.

SUA au denunţat, duminică, un posibil atac chimic al forţelor siriene în Ghouta de Est, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de morţi în rândurile civililor, vineri şi sâmbătă. Informația a fost însă dezmințită de Rusia. “Negăm ferm această informaţie. Noi suntem pregătiţi ca după eliberarea oraşului Douma să trimitem imediat specialişti ruşi în domeniul apărării nucleare, chimice şi biologice pentru a strânge date care vor confirma că aceste acuzaţii sunt fabricate”, a declarat generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus de reconciliere a beligeranţilor în războiul din Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri