Caută
Close this search box.

Papa Francisc, mesaj impresionant pentru un copil în comă pe care medicii vor să-l deconecteze de la aparate

Într-un mesaj pe Twitter, Papa Francisc și-a exprimat sprijinul de a rămâne în viață un copil britanic, spitalizat în stare semi-vegetativă, pentru care justiţia din Marea Britanie s-a pronunţat asupra încetării tratamentului. În pofida hotărârii judecătorești, părinţii solicită continuarea îngrijirii medicale în străinătate, informează AFP.

„Sper sincer că se va face tot ce este posibil pentru ca micul Alfie Evans să fie în continuare însoţit cu compasiune, iar suferinţa profundă a părinţilor săi să fie ascultată”, a scris Papa Francisc, citat de Agerpres.

Suveranul Pontif: „Mă rog pentru Alfie, pentru familia sa şi pentru toţi cei implicaţi”

În vârsta de 22 de luni, Alfie Evans este spitalizat din luna decembrie 2016. El suferă de o boală neurologică degenerativă rară, care nu a fost definitiv diagnosticată de medici, şi este ţinut în viaţa cu ajutorul aparatelor.

Echipa medicală de la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, unde Alfie este permanent monitorizat, a estimat că menţinerea „îngrijirii continue” nu este „în interesul” acestuia.

Înalta Curte, Curtea de Apel şi Curtea Supremă au decis că medicii au dreptul sa întrerupă tratamentul copilului, împotriva voinţei părinţilor.

La Strasbourg, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ultima solicitare a părinţilor estimând că nu a fost constatată nicio încălcare a drepturilor omului, precizează sursa citată. Această decizie a pus capăt procedurilor judiciare.

Părinţii lui Alfie Evans, Tom Evans şi Kate James, ambii în vârstă de douăzeci de ani, au declarat că doresc să încerce alte metode de tratament cu specialişti din Italia în speranţa că medicii de la spitalul de pediatrie Bambino Gesu din Roma ar putea furniza un nou diagnostic. În acest sens, ei au iniţiat o campanie de mobilizare pe reţelele de socializare, au publicat o petiţie semnată până în prezent de peste 220.000 de persoane şi au deschis un fond pentru donaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri