Parlamentul European, prin preşedintele Antonio Tajani, a cerut astăzi ca directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, să vină personal în faţa eurodeputaţilor. Aceasta pentru a da explicaţii în legătură cu utilizarea datelor a milioane de utilizatori ai reţelei sociale, relatează AFP, via România Actualităţi.

Proces colectiv împotriva Facebook în SUA. Acuzațiile sunt extrem de grave

„Toate grupurile politice insistă asupra necesităţii absolute a prezenţei dumneavoastră, aşa cum a fost cazul în faţa Congresului Statelor Unite”, a scris Antonio Tajani într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg.

Parlamentul European reacţionează după scandalul Cabrdidge Analytica

Încă din 20 martie şi după izbucnirea scandalului „Cambridge Analytica”, firma de consultanţă acuzată de utilizarea abuzivă a datelor obţinute de la milioane de utilizatorilor ai Facebook, Tajani l-a invitat pe Zuckerberg să vină să se exprime cât mai curând posibil în faţa reprezentanţilor celor peste 500 de milioane de cetăţeni ai UE.

Însă Mark Zuckerberg, care a depus mărturie timp de zece ore în Congresul SUA săptămâna trecută, a propus ca vicepreşedintele pentru afaceri publice al grupului californian, Joel Kaplan, să se prezinte în faţa deputaţilor europeni.

Tajani: Europenii merită o explicaţie

„Suntem convinşi că milioane de europeni afectaţi de scandalul Cambridge Analytica merită o explicaţie completă şi detaliată de la principalul responsabil al Facebook, la fel ca şi în cazul cetăţenilor americani”, a spus Antonio Tajani în scrisoare.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, s-a întâlnit marţi cu Zuckerberg în California şi i-a spus că „invitaţia Parlamentului European este o modalitate de restabilire a încrederii” faţă de autorităţile europene, a declarat miercuri comisarul european pentru justiţie şi protecţia consumatorilor, Vera Jourova, în faţa eurodeputaţilor reuniţi la Strasbourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =