Caută
Close this search box.

Parlamentul European doreşte explicaţii de la Mark Zuckerberg

antonio tajani

Parlamentul European, prin preşedintele Antonio Tajani, a cerut astăzi ca directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, să vină personal în faţa eurodeputaţilor. Aceasta pentru a da explicaţii în legătură cu utilizarea datelor a milioane de utilizatori ai reţelei sociale, relatează AFP, via România Actualităţi.

Proces colectiv împotriva Facebook în SUA. Acuzațiile sunt extrem de grave

„Toate grupurile politice insistă asupra necesităţii absolute a prezenţei dumneavoastră, aşa cum a fost cazul în faţa Congresului Statelor Unite”, a scris Antonio Tajani într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg.

Parlamentul European reacţionează după scandalul Cabrdidge Analytica

Încă din 20 martie şi după izbucnirea scandalului „Cambridge Analytica”, firma de consultanţă acuzată de utilizarea abuzivă a datelor obţinute de la milioane de utilizatorilor ai Facebook, Tajani l-a invitat pe Zuckerberg să vină să se exprime cât mai curând posibil în faţa reprezentanţilor celor peste 500 de milioane de cetăţeni ai UE.

Însă Mark Zuckerberg, care a depus mărturie timp de zece ore în Congresul SUA săptămâna trecută, a propus ca vicepreşedintele pentru afaceri publice al grupului californian, Joel Kaplan, să se prezinte în faţa deputaţilor europeni.

Tajani: Europenii merită o explicaţie

„Suntem convinşi că milioane de europeni afectaţi de scandalul Cambridge Analytica merită o explicaţie completă şi detaliată de la principalul responsabil al Facebook, la fel ca şi în cazul cetăţenilor americani”, a spus Antonio Tajani în scrisoare.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, s-a întâlnit marţi cu Zuckerberg în California şi i-a spus că „invitaţia Parlamentului European este o modalitate de restabilire a încrederii” faţă de autorităţile europene, a declarat miercuri comisarul european pentru justiţie şi protecţia consumatorilor, Vera Jourova, în faţa eurodeputaţilor reuniţi la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri