Andrei Pleşu, care spune că nu vrea să fie răutăcios atunci când îl creionează pe Dragnea ori o caracterizează pe Dăncilă, vorbeşte iar despre aglomeraţia de semidocţi, agramaţi, derbedei şi ţoape din politica românească.

„Am îndrăznit, de curând, să spun – deşi sună cam dur – că, dacă e să dau un strigăt din rărunchii furiei şi ai disperării mele, aş spune: M-am săturat de derbedei şi de ţoape!

Astea sunt cele două mari categorii pe care le percep acum ca dominând scena publică. Oameni care nu-şi înţeleg rostul adevărat, oameni cu o instrucţie personală grav deficitară, oameni care cred că a ajunge într-o poziţie de putere înseamnă a ajunge într-o poziţie de profit”, a spus Andrei Pleşu, într-un interviu pentru TIMPOLIS.

Pleşu i-a dat drept exemplu pe Liviu Dragnea, liderul PSD, ori pe Viorica Dăncilă, premierul României.

„Nu vreau să fiu răutăcios, dar dl. Dragnea e un băiat de mâna a treia, un provincial zglobiu, care s-a trezit brusc într-o poziţie de decizie. Nimic din calităţile lui intelectuale, morale, pragmatice nu-l recomandă pentru a conduce ţara asta. Uitaţi-vă cum vorbeşte şi biata doamnă prim-ministru, care cred că ar fi o vecină foarte agreabilă, bună gospodină, probabil. Ce caută ea in poziţia aia? Ca musca-n lapte. E halucinant” , afirmă Andrei Pleşu.

CITESTE TOT INTERVIUL

163 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here