Caută
Close this search box.

Politica bate filmul

rodica sarmas furnea

De câteva zile, pe surse, aflăm că doamna Dăncilă ar putea demisiona. Desigur, motivele discordiei sunt din nou Legile justiției. Duminică seara, liderii PSD s-au reunit în ședință fără Dăncilă. În mod sigur, presiunea lui Liviu Dragnea referitoare la modificarea Codurilor Penale devine supărătoare chiar și pentru oamenii săi, altfel nu-mi explic schimbările bruște de dispoziție de la o zi la alta.

Cu toate acestea, întâlnirea secretă dintre Dragnea și Dăncilă de luni dimineața ar fi putut liniști pentru moment apele. Cei doi s-au înțeles și Dragnea a ieșit la rampă cu declarația că Viorica Dăncilă rămâne în funcție. Totuși, nu e mare filozofie să anticipezi că, după ce a fost instalată neîncrederea, e doar o chestiune de timp până la ”divorțul” dintre cei doi.

În România, de departe politica bate filmul, alfel ar fi fost imposibil să vorbim despre Guvernul Dăncilă. Vasilica le întrece pe toate, strategii și planuri de guvernare, direcții de ministere, numiri politice, viziuni tehnocrate, nici nu știu ce să mai înșir pentru a nuanța responsabilitatea acestei doamne parașutată efectiv la Palatul Victoria. Fără nicio exagerare, o dată cu numirea Vioricăi Dăncilă s-a bagatelizat, dar s-a și compromis în mod definitiv funcția de prim-ministru.

Gafele repetate ale actualului premier din spațiul public i-au creat imaginea unui personaj de circ, oscilând între incompetență și ridicol. Astfel, în acest moment, este foarte greu să fii credibil la nivel extern cu Dăncilă în fruntea Guvernului. Nici oamenii puși în fruntea ministerelor nu ajută la corectarea acestei imagini. Teodorovici caută cu disperare bani în toate zonele, de la diasporă până la profesii liberale, Olguța a greșit-o rău cu legea salarizării și recalcularea pensiilor. Bașca avem minstere conduse de analfabeți. În tot acest decor, datoria publică a României a crescut cu 5,5 miliarde de lei.

Cam așa arată guvernarea PSD-ALDE, iar curând vom resimți în buzunar prostia guvernării. Dar ceea ce e și mai dramatic este lipsa de alternativă, de opoziție reală care să contracareze incompetența actualei coaliții care distruge țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri