Caută
Close this search box.

Premierul maghiar Viktor Orban i-a arătat omologului polonez o hartă a Ungariei Mari în care era inclusă şi Transilvania

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din luna aprilie, premierul maghiar Viktor Orban l-a primit la Budapesta pe omologul său polonez, Mateusz Morawiecki.

În timpul unei întâlniri dintre cei doi, premierul maghiar i-a arătat invitatului său o hartă a Ungariei Mari, în care apărea inclusă Transilvania.

sursa foto: facebook

Aflat pe atunci în campanie electorală, Viktor Orban a postat imaginea, pe 6 aprilie, şi pe pagina sa de Facebook, fără niciun alt comentariu.

Fotografia a provocat controverse în spaţiul virtual, iar comentariile nu au întârziat să apară. Mai mulţi români au sesizat faptul că Transilvania apărea ca parte a Ungariei pe harta prezentată de Orban şi au postat comentarii în care i-au atras atenţia premierului maghiar, scrie Adevărul.

Gestul lui Viktor Orban vine la scurt timp după ce acesta a declarat că militează pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Ungaria şi România, iar de curând guvernul de la Budapesta a venit chiar cu o propunere pentru realizarea unei linii ferate de mare viteză care să lege capitala maghiară de Bucureşti.

Premierul Ungariei a făcut un gest similar şi în noiembrie 2017. Atunci, Orban a înmânat delegaţiei chineze venite la Budapesta, la un summit intitulat „16+1”, o mapă de prezentare în care se afla şi harta Ungariei Mari, în care Transilvania şi o parte din Slovacia apar anexate statului maghiar, după cum arăta G4 Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri