Caută
Close this search box.

Primăria impune reguli noi pentru curățenia din Centrul Vechi. Amenzi mari pentru bucureșteni

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate săptămâna viitoare în şedinţă regulamentul pentru salubrizarea, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului Vechi al Capitalei, printre măsurile impuse fiind colectarea selectivă a deşeurilor, doar în saci de plastic şi în zile diferite şi doar într-un anumit interval, dimineaţa, scrie News.ro. Nerespectarea noilor reguli va aduce pentru bucureșteni amenzi de 5000 de lei.

Iniţiatorul proiectului, primarul Gabriela Firea, spune că se produce o foarte mare cantitate de deşeuri care este depozitată necontrolat, iar faptul că de salubrizarea din centru se ocupă mai mulţi operatori implică să intre mai multe autogunoiere de tonaj mare pe străzile din Centrul Vechi, ceea ce duce la deteriorarea străzilor.

Potrivit regulamentului, atât persoanele juridice, cât şi cele fizice vor avea obligaţia de a colecta selectiv deşeurile, doar în sacii de plastic oferiţi de operatorul de salubrizare, care va ridica deşeurile în funcţie de un program: luni, miercuri şi vineri va colecta deşeurile din hârtie-carton, marţea, joia şi sâmbăta – plastic, PET, doze de aluminiu şi sticlă şi zilnic biodegradabilele şi deşeurile alimentare. Toate acestea vor fi coelctate doar dimineaţa, între 4.00 şi 10.000. De asemenea, coşurile de gunoi stradale vor fi spălate o dată pe săptămână.

În Centrul Vechi, un singur operator de salubrizare se va ocupa de curăţenia de pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri