Caută
Close this search box.

Procuror DNA: Nu rezultă de nicăieri că Elena Udrea a primit statut de refugiat politic în Costa Rica

După ce avocatul Elenei Udrea a spus judecătorilor de la ICCJ, care urmează să dea verdictul în dosarul Gala Bute, că aceasta are statut de refugiat politic în Costa Rica, un procuror DNA a declarat că nu rezultă că ar fi obţinut acest statut.

UPDATE: Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins azi cererea depusă de Elena Udrea de a fi audiată la distanţă în dosarul „Gala Bute”, prin videoconferinţă sau comisie rogatorie, deoarece nu rezultă din înscrisurile depuse de avocaţii săi că a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a cerut celor cinci judecători ai completului ca Udrea să fie audiată prin videoconferință sau prin comisie rogatorie.

Conform avocatului, statutul de refugiat politic ar fi fost obținut pe 31 martie.

Un procuror de la DNA a declarat vineri la Înalta Curte că, din documentele depuse în instanţă de avocatul Elenei Udrea, nu rezultă că aceasta a primit statutul de refugiat politic.

„Nu rezultă nicăieri din acel document că i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atestă că, în 22 februarie, ea a făcut cerere de refugiat, iar în 21 martie a avut un interviu, perioadă în care transmitea instanţei că este în imposibilitate de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu”, a spus procurorul, citat de HotNews.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Acum urmează o sentinţă definitvă în acest dosar.

2 răspunsuri

  1. Din punct de vedere strict personal, udrea a reusit, cel putin pana la acest moment, si deci, felicitari, asa cum ii spuneam si lui mazare…Problema este ca nici eu nu cred ca este -nici pe departe-innocenta, cea ce -pe termen lung- ii agraveaza situatia, evident, daca asa-zisa justitie romana nu avorteaza din nou, si o lasa balta cu acest caz…Iar faptul ca in CR, traieste „din ce traia si in Ro”, este clar, adica din bani, bani pentru care nu a muncit niciodata, bani furati…daca Justitia romana vrea sa arate ca este o adevarata justitie si nu hartie de sters la koor, trebuie sa porneasca toate actiunile posibil legale, pentru a o adduce in tara, atat pe ea cat si pe ceilalti mari fugiti…Daca taraganeaza lucrurile, devine complice, asa cum este de sute de ori, in diverse alte cazuri, inclusiv de omucideri…

  2. Mai mult, si ea si ceilalti pot fi adusi in tara(si judecati correct-trebuie insistat) chiar si prin mijloace ilegale, avand in vedere ca aceste personaje sunt in afara legii, chiar si prin fuga din tara…In cazul lenutei se poate gasi o sosie aproximativa, care se duce turist in CR(impreuna cu un grup de commando bine pregatit in manevre diplomatice) , acolo se machiaza precum lenuta, ceilalti o rapesc(pe lenuta) si o muta intr-o tara vecina(si apoi restul) si joaca cateva ore roul ei cel mai usor(plimbari cu catelul, etc.) apoi se demacheaza si -subit si subtil(ca si personajul initial) , paraseste CR… S-au mai executat asemenea planuri, merg f. bine daca sunt facute de profesionisti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri