Fostă nr.1 mondial în 8 rânduri, între 2002 și 2017, jucătoarea americană de tenis Serena Williams (36 de ani) a avut o replică dură la declarațiile făcute de Ion Țiriac înaintea turneului pe zgură de la Madrid. Fostul lider WTA a catalogat drept “ignorant și sexist” comentariul lui Țiriac despre vârsta și greutatea ei, după ce a născut o fetiță la 1 septembrie 2017. 

De fapt, ce s-a întâmplat ? Mulți sunt de părere că Ion Țiriac, proprietarul turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, nu a făcut nicio greșeală în interviul acordat în legătură cu situația actuală a tenisului feminin mondial.

“Cu tot respectul, [Serena Williams] are 36 de ani și 90 de kilograme (n.red. la 1,75 m). Mi-ași dori ca tenisul feminin să aibă alte opțiuni“, a spus Țiriac pentru Sport Bild.

Serena Williams este considerată una din cele mai valoroase jucătoare din istoria tenisului,  câștigătoare a 39 de titluri de Mare Șlem în carieră (23 la simplu, 14 la dublu feminin și 2 la dublu mixt). Ea a fost extrem de deranjată de aceste declarații și a anunțat că vrea să discute cu Ion Țiriac.

“Mereu spun că oamenii au dreptul la o opinie. În mod cert, tenisul feminin înseamnă mai mult decât mine. Mult mai mult, dar voi discuta cu el, credeți-mă, voi discuta cu el. Este un comentariu ignorant și sexist, poate că este un bărbat ignorant“, a spus Williams într-un interviu pentru New York Times. Mulți spun însă că nu e așa. Țiriac a fost precaut, a spus ”Cu tot respectul”. Mai mult, el a făcut o referire generală, la standardele tenisului modern, nu una punctuală, la o jucătoare sau alta, chiar dacă era vorba de Serena Williams.

Aflată acum abia pe locul 451 WTA, S. Williams a câștigat de două ori turneul pe zgură de la Madrid și și-a anunțat participarea la ediția din acest an, din perioada 5-12 mai. În 2018, Williams a disputat doar patru meciuri, toate pe suprafețe rapide: înfrângere în turul trei la Indian Wells și eșec în runda inaugurală la Miami. (foto SportFair)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =