Caută
Close this search box.

Siegfried Mureşan, analiză dură a Guvernului Dăncilă: Nivelul de trai a scăzut în plină creştere economică

siegfried muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan susţine că Guvernul PSD/ALDE, condus de Viorica Dăncilă, trebuie să îşi dea demisia pentru că, prin măsurile pe care le întreprinde, duce România spre o nouă criză.

Cu o rată a inflației de 5%, nivelul de trai al românilor a scăzut în plină creștere economică, susţine Mureşan.

Datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS) vin să susțină toate avertismentele pe care le-am transmis guvernelor PSD – ALDE în ultimele 15 luni. Deși am încheiat anul cu o creștere economică de 6,9%, măsurile economice și fiscale catastrofale luate de actuala coaliție de guvernare au dus la scăderea nivelului de trai al românilor, arată Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Oamenii își permit să cumpere cu aceiași bani mai puțin de la o lună la alta, iar acest lucru este dovedit de cifrele INS. Indicele câștigului salarial real în luna februarie 2018, calculat ca raport între salariul net și rata inflației, a fost de 99,8% față de nivelul din luna ianuarie. Mai exact, în luna februarie, inflația a crescut mai mult decât veniturile românilor, iar oamenii și-au permis mai puține lucruri față de luna anterioară. Mai mult, rata inflației pentru luna martie a ajuns un nivel-record al ultimilor 5 ani, de 5%, ceea ce înseamnă că nivelul de trai al oamenilor a scăzut și mai mult față de luna februarie.

Aceasta este consecința directă a măsurilor economice și fiscale luate de guvernele PSD – ALDE. În timp ce au tăiat cheltuielile cu investițiile care ar fi dus la creștere economică sustenabilă, au cheltuit banii de la buget pe pomeni electorale și, în plus, s-au împrumutat în numele românilor pentru a implementa politici populiste de creștere a consumului. Au încercat să păcălească oamenii spunând că Guvernul PSD – ALDE a crescut salariile. În realitate, o dovedesc toți indicatorii macroeconomici, oamenii câștigă mai puțin. Inflația generată de creșterea consumului a înghițit creșterile salariale ale angajaților de la stat, iar oamenii care lucrează în mediul privat și care, în marea lor majoritate, nu au beneficiat de creșteri salariale, văd că salariul lor valorează din ce în ce mai puțin de la o lună la alta. Să ai o creștere economică de 6,9%, iar nivelul de trai al oamenilor să scadă în acest timp, asta înseamnă că nu știi să administrezi o țară. Singura lor preocupare constantă de când au venit la putere a fost să slăbească lupta anticorupție, astfel încât cei care fură din banii publici să poată fura în continuare liniștiți.

Actualul guvern PSD – ALDE, condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, a arătat în cele aproape 3 luni de când se află la putere că nu este capabil să redreseze economia și că ne adâncește și mai mult în criza economică spre care ne-au dus precedentele două guverne PSD – ALDE. Rolul unui guvern este să protejeze oamenii de crize economice, în timp ce actualul guvern, prin măsurile pe care le întreprinde, duce România și pe români spre o nouă criză. De aceea, actualul executiv trebuie să-și dea demisia în bloc. Avem nevoie de un nou guvern, fără PSD și ALDE, care să aplice reformele structurale necesare pentru a ajunge la o creștere economică sustenabilă pe care să o resimtă și românii în buzunarele lor, încheie Mureşan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri