Caută
Close this search box.

Tragedia care a zguduit Canada și lumea întreagă

O nouă tragedie zguduie lumea sportului nord-american și nu numai. Cel puțin 15 componenți ai unei echipe de hochei din Canada au murit, în urma unui cumplit și stupefiant accident de autocar. Alte 14 persoane au fost rănite, dintre care 3 sunt în stare critică și pot muri ăn orice moment. La bordul autocarului care transporta echipa de juniori Humboldt Broncos se aflau 28 de persoane, dintre care 14 au murit pe loc. Tinerii sportivi, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, se duceau la meci, atunci când a avut lor tragedia. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Imediat după catastrofă, premierul canadian Justin Trudeau a transmis condoleanţe, pe Twitter.
„Nu îmi pot imagina prin ce trec aceşti părinţi, iar sufletul meu este alături de toţi cei afectaţi de această tragedie îngrozitoare, din comunitatea Humboldt şi din afara ei”, a scris şeful Guvernului canadian. La rândul său, preşedintele clubului a publicat un comunicat în care a declarat că gândurile şi rugăciunile sale sunt alături de familiile membrilor echipei şi angajaţilor.
Poliția și Parchetul regional au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.                                                                                                                    O altă tragedie a sportului mondial s-a petrecut la 6 februarie 1958, pe aeroportul din Munchen, atunci când un avion British Airways care transporta cunoscuta echipă de fotbal Manchester United s-a răsturnat la treia încercare de decolare, din cauza vremii rele, a ninsorii și a pistei acoperite de gheață. Între cele 23 de persoane decedate (din 44 de pasageri ai avionului, care mergea pe ruta Belgrad-Munchen-Manchester) s-au numărat și 8 fotbaliști de la United. La bordul avionului se aflau – și, din fericire, au supraviețuit – celebrului antrenor Matt Busby și căpitanul echipei, Bobby Charlton, care avea să devină campion mondial cu selecționata Angliei, 8 ani mai târziu, în 1966. (foto Western Advocate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri