Caută
Close this search box.

Trenul căzut în râpă: Mecanici băuți şi viteză mai mare cu 130%

Concluziile anchetei în cazul trenului căzut în râpă: viteză mai mare cu 130% și mecanici care consumaseră băuturi alcoolice.

FOTO: Observator

Agenţia de Investigare Feroviară Română (AFIR) a publicat raportul efectuat în urma deraierii mai multor vagoane ale unui tren de marfă, aparţinând unui operator privat, în urmă cu un an, în judeţul Hunedoara. Agenţia a constatat că accidentul feroviar a avut loc din cauza depăşirii vitezei cu 130 la sută şi a faptului că personalul trenului a consumat alcool.

Raportul AFIR a fost publicat pe pagina de Internet a instituţiei, miercuri seara, însă este datat 3 aprilie 2018, potrivit News.ro.Raportul este finalizat la circa un an de la producerea accidentului de la Merişor, judeţul Hunedoara.

”Cauza directă a producerii accidentului feroviar o constituie creşterea puternică a forţelor laterale care acţionau la nivelul roţilor locomotivei, fapt ce a condus la depăşirea limitei de stabilitate la deraiere. Aceasta s-a produs ca urmare a faptului că, la circulaţia pe o zonă situată în curbă, viteza trenului (92 km/h) a depăşit cu 130% viteza maximă admisă pe secţia de circulaţie (40 km/h)”, se arată în raport.

Potrivit sursei citate, ”în urma investigaţiei desfăşurate comisia de investigare a stabilit că accidentul feroviar grav s-a produs ca urmare a unor erori umane, erori favorizate de starea fizică a personalului de locomotivă care era afectată de consumul de băuturi alcoolice în timpul desfăşurării activităţii şi oboseala acumulată în intervalul de timp cuprins între plecarea de la domiciliu şi momentul producerii accidentului, oboseală manifestată, în cazul mecanicului de locomotivă, pe fondul vârstei de 67 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri