Caută
Close this search box.

Truc esențial. Cum să recunoști rapid un vin de calitate

Vinul reprezintă una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice de pe piața mondială, însă românul a dus această băutură la nivel de artă.

În ciuda podgoriilor din țară, recunoscute cel puțin pe plan european, în supermarketuri se găsesc multe vinuri de o calitate inferioară. Există anumite trucuri care te pot face să îți dai seama dacă bei un vin de calitate sau nu.

În primul rând, vinul bun nu stă niciodată la cutie. Acest tip de vin poate fi folosit la pregătirea marinadei, dar nicidecum băut. Un vin bun e depozitat în sticlă.

De asemenea, vinurile vechi au, pentru ca delicatețea să se mențină pentru o perioadă lungă de timp, dopuri de plută naturală.

Sommelierii afirmă, la unison, că trebuiesc cumpărate vinurile seci pentru că acestea sunt mai greu de contrafăcut, noteaza fasingur.info.

Un amănunt interesant, dar care nu este controlat niciodată sau rareori de cumpărători: în vinul sec conținutul de zahăr trebuie să fie până la 4g/l, în cel demi-sec până la 18 g/l și în demi-dulce până la 45g/l.

Inclusiv după etichetă se poate analiza calitatea vinului. Aceasta trebuie să conțină, cu precizie, numele producătorului și anul recoltării. PE eticheta de control se indică soiul de struguri din care este produs. Renunțați la vin dacă scrie că este „Fabricat din material de vin din soiuri de struguri selectate, cultivate în zona de sud”. De asemenea, nu sunt de cumpărat produsele care conțin acid salicilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri