Caută
Close this search box.

Turcan cere ca Avocatul Poporului să ia atitudine după defilarea copiilor prin faţa lui Dăncilă, Carmen Dan, Gavrilescu

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, cere ca Avocatul Poporului (Victor Ciorbea) să ia atitudine după defilarea copiilor prin faţa liderilor PSD-ALDE, referindu-se la evenimentul „Simfonia lalelelor”, organizat vineri la Piteşti.

Atunci, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze în faţa premierului şi a oficialilor.

Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei având doar patru ani, au defilat în faţa guvernaţilor.

Alături de premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, printre alţii, Carmen Dan – ministrul Administraţiei şi Internelor ori Graţiela Gavrilescu – ministrul Mediului.

I-am solicitat Avocatului Poporului să ia atitudine în legătură cu acțiunile de defilare a copiilor prin fața liderilor PSD-ALDE. Imaginile care au șocat o țară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în fața tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile națiunii noastre și o amputare a demnității umane, scrie Raluca Turcan pe pagina ei de Facebook.

Dl. Ciorbea are obligația de a implica instituția Avocatului Poporului într-un mod activ în societate, exercitând și un rol de educare și de creștere a gradului de conștientizare în societate pe acest subiect.

Trebuie să ne spună cum instituția pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor și să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea practici învechite și dăunătoare demnității umane, conchide Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri