Mii de oameni și-au anunțat deja participarea la un mega-protest popularizat pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide. Evenimentul urmează să aibă loc pe 12 mai, începând cu ora 18.00 în Piața Victoriei din București.

FOTO: Facebook/Coruptia ucide

”Vrem Europa, nu dictatură!

De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice.

Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora.

Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!

Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu înseamnă că nu o sa ieșim mai devreme, dacă vedem că urmează sa treacă legile justitiei, codul penal modificat în interesul infractorilor, etc”, se precizează mesajul postat pe pagina evenimentului, care enumeră ”acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDE”:

– Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

– Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General și pe cea a Direcției Naționale Anticorupție

Ce vrea să facă în Parlament Comisia Iordache este mult mai grav decât OUG 13

– Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive și acțiuni în forță ale Jandarmeriei

– Schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică

– Denigrarea instituțiilor europene, a ambasadelor străine și a reprezentanților României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD

– Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare

– Cauționarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiție și calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD și intoxicarea cu bună știință a populației cu mesaje anti-europene

– Sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.

În ultimele zile, pagina de Facebook Corupția Ucide a menționat ”haosul din Sănătate” și proiectele de modifcare a Codurilor Penale, printre motivele importante pentru care protestatarii aleg să iasă în stradă.

”Ce vrea să facă în Parlament Comisia Iordache este mult mai grav decât OUG 13. Și dacă aveți impresia că va putea fi corectat ulterior, vă înșelați. Dacă legea ajunge în vigoare fie și numai o secundă în această formă, Liviu Dragnea și mulți alți judecați pentru corupție vor fi salvați!

De aceea, este esențial să ne împotrivim ACUM, cât încă proiectul nu este lege.

Dacă vreți să trăiți într-un stat de drept și nu într-o dictatură a unui vătaf, ne vedem acolo. Invitați-vă și prietenii și explicați-le de ce este important, pentru noi toți, să îi oprim pe cei care vor să facă din România țara corupției legalzate!”, se precizează pe pagina de Facebook e evenimentului, potrivit realitatea.net.

154 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here