Caută
Close this search box.

Valea Plângerii

În cadrul programului de teatru pentru dreptate socială „Ticun Olam”, inițiat de Teatrul Evreiesc de Stat și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean, sunteți invitați marți, 17 aprilie, de la ora 19.00, la proiecția filmului „Valea Plângerii”, realizat în 2013 de Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan și Iulia Hossu.

Filmul povesteşte deportarea a peste 25 de mii de romi din România în lagărele din Transnistria, în anii 1942-1943, la ordinele regimului fascist. Supraviețuitorii vorbesc despre foamete, violență, moarte și lupta continuă pentru a rămâne în viață. Filmul poartă spectatorul în locurile lagărelor de atunci, în Ucraina de astăzi, unde martori oculari localnici vorbesc despre suferințele îndurate de romii deportați. Filmul își propune să aducă în conștiința publică o parte aproape uitată a Holocaustului și să ofere spațiu unui episod de istorie de multe ori ignorat, dar care ne privește pe toți.

Proiecția filmului va fi urmată de o discuție publică despre strategii de educație anti-rasistă și forme de reprezentare în artă a experiențelor de oprimare. La discuție vor participa Roland Ibold (antropolog), Roxana Marin (profesoară de limba engleză și activistă pentru drepturile romilor), David Schwartz (regizor) și Andrei Șerban (actor).

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile!

VALEA PLÂNGERII, Regia: Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan, Iulia Hossu, Imaginea: Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan, Sunet: Iulia Hossu, Ion Gnatiuc, Producători: Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale & TRIBA Film.

Durată: 56 minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri