Un videoclip al piesei „Nothing compares 2 U”, înregistrare originală a lui Prince în 1984, a fost lansat, pe YouTube, în ajunul celei de-a doua comemorări a artistului, care a murit pe 21 aprilie 2016.

Melodia a fost interpretată de Sinéad O’Connor.

Cântecul a fost scris iniţial pentru unul dintre grupurile lui Prince, The Family, în vederea unui album cu acelaşi nume apărut în 1985.

Echipa care gestionează patrimoniul Prince a lansat cântecul pe platformele de streaming. De altfel, potrivit revistei The Rolling Stone, un singur vinil va fi pus în vânzare pe 25 mai şi un disc-imagine în ediţie limitată va fi comercializat prin intermediul unui magazin online dedicat cântăreţului.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let’s Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =