Caută
Close this search box.

Veşti proaste pentru bugetari: Nu toţi primesc salariile înainte de Paşte

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, anunţă că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște.

Motivul invocat de Teodorovici – ministerele de care țin au decis să nu solicite acest lucru MFP.

Doar angajaţii din 38 de instituţii ale statului vor primi banii mâine. Pe lista celor care NU vor lua salariile se află, în primul rând, profesorii, potrivit digi24.ro.

„Nu pot să vă spun eu de excepții. Eu v-am spus că am creat acest cadru, e această listă în Monitorul Oficial, iar ministerele cu care s-a discutat au decis să nu dea în data de 5 salariile. Pe motive diverse, motivele de la minister la minister diferă”, a declarat Teodorovici.

Ministrul a mai precizat că nu MFP decide în privința acestui subiect: „Legea spune că, în baza unui ordin al ministrului de Finanțe, între 5 și 15 se pot da salariile și asta s-a făcut, s-a discutat, s-a comunicat, cine și-a manifestat interesul e trecut în ordinul de ministru și publicat în Monitorul Oficial”.

Declarațiile ministrului vin după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşte, deoarece angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a explicat în Parlament că la Ministerul Educației nu s-au cerut banii în avans, deoarece nu s-a încheiat procesul de recalculare a salariilor aferente lunii martie, salarii care au fost mărite de la 1 martie.

Nu vor primi banii înainte de Paște nici angajații Inspectoratelor Școlare Județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri