Marți, 3 aprilie 2018, a debutat programul-pilot „Voluntari ai Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“, inițiat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care se va desfășura în perioada aprilie – iunie 2018 în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ulterior, activitatea de voluntariat dedicată mandatului pe care România îl va prelua la 1 ianuarie 2019 va fi extinsă și în alte ministere. Cei 38 de voluntari aleși din peste 200 de aplicanți, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, vor participa la activităţile desfăşurate în cadrul departamentelor Unității pentru Pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În afară de activitatea zilnică în cadrul instituției, voluntarii vor avea oportunitatea să participe la organizarea și desfășurarea evenimentelor din cadrul campaniei „Dialoguri Europene“, sub egida căreia se desfășoară dezbaterile publice organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, precum și a altor acțiuni de informare dedicate mandatului pe care țara noastră îl va deține, în premieră, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

În prima lor zi de activitate, voluntarii au fost întâmpinați chiar de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, care a dorit să le ureze succes și să sublinieze că acest program reprezintă o șansă atât pentru participanți, care au posibilitatea de a acumula cunoștințe practice și experiență în cadrul unui proiect de importanță majoră pentru întreaga societate românească, cât și pentru sectorul public, care, beneficiind de entuziasmul și abilitățile celor selectați, își poate crește nivelul de competitivitate.

„Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este și trebuie să fie a fiecărui român. Programul de voluntariat le permite celor interesați să contribuie cu ideile și proiectele lor la îndeplinirea cu succes a acestui moment important pentru România. Interesul și entuziasmul manifestat de cei înscriși poate reprezenta un exemplu pentru modul în care Uniunea Europeană poate implica pe viitor cetățenii în procesul decizional“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Cei interesați să desfăşoare un stagiu de voluntariat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în contextul pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, îşi pot depune în continuare dosarul de înscriere prin intermediul aplicaţiei online de pe site-ul de prezentare a pregătirilor pentru preluarea mandatului, romania2019.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.