Caută
Close this search box.

A murit un fost primar general al Capitalei și profesor de istorie

Constantin Olteanu, general colonel în rezervă, fost ministru al Apărării Naționale și fost Primar General al Capitalei, s-a stins din viață în noaptea de 30 aprilie – 1 mai, la vârsta de 89 de ani și 9 luni.

Fostul primar a deținut și alte importante funcții în aparatul de partid și de stat până în decembrie 1989. Meritele sale sunt însă mai puțin (sau deloc) legate de politică și funcții, cât de aceea că a fost doctor în istorie și autor al unor importante lucrări în domeniul istoriei militare. După 1990, Olteanu a predat istoria, o perioadă limitată, la facultatea de profil a Universității Spiru Haret.
Constantin Olteanu s-a născut la data de 5 iulie 1928, în comuna Vulcana-Pandele (județul Dâmbovița).
În perioada 29 martie 1980 – 16 decembrie 1985, generalul-locotenent Constantin Olteanu a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale și a fost avansat la gradul de general-colonel.
În anul 1985 a fost numit, în locul lui Gheorghe Pană, în funcția de prim-secretar și Primar General al Bucureștiului, pe care a îndeplinit-o până în 1988. A fost urmat în funcție de Barbu Petrescu, ultimul primar general înainte de 22 decembrie 1989. (foto Bucurestiul meu drag)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri