Caută
Close this search box.

Războiul lui Pleşoianu cu Coldea şi Kovesi se ascute: A sesizat Parchetul că fostul adjunct al SRI şi şefa DNA ar fi spioni, fiindcă aşa a spus Ghiţă

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, un înverşunat critic al Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, dar şi al lui Florina Coldea, fost director adjunct al SRI, a sesizat Ministerul Public în legătură cu faptul că cei doi ar putea fi spioni.

Sesizarea lui Pleşoinai vine după ce fugarul Sebastian Ghiţă a afirmat că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin.

Pleşoianu este supărat şi pentru că niciun factor responsabil n-a luat în serios afirmaţiile lui Ghiţă.

Pentru că am observat, la nivel instituțional, o liniște totală în ceea ce privește afirmațiile lui Sebastian Ghiță cu referire la faptul că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi ar fi „ofițeri ai unui serviciu secret străin”, am sesizat chiar acum Ministerul Public cu privire la posibile infracțiuni contra securității naționale. Iată conținutul sesizării, scrie Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook:

„Subsemnatul Pleșoianu Liviu Ioan Adrian, deputat în Parlamentul României, doresc să sesizez Ministerul Public cu privire la următoarea situație:

În cadrul unei serii de înregistrări / interviuri, difuzate și preluate la scară națională de către cea mai mare parte a presei (atât în anul 2017, cât și în anul curent), fostul deputat Sebastian Ghiță a făcut mai multe afirmații în ceea ce privește o posibilă TRĂDARE a interesului național de către domnul Florian Coldea și de către doamna Laura Codruța Kovesi. Înainte de a reda câteva pasaje ilustrative în acest sens, trebuie să menționez faptul că domnul Sebastian Ghiță (conform propriilor afirmații) face referire la anumite situații și momente în calitate de martor al acestora.

În data de 16 ianuarie 2017, a fost difuzată de către presă o înregistrare în care Sebastian Ghiță vorbește despre faptul că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi „sunt, de fapt, ofițeri ai unui serviciu secret străin”:

„Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exlusivitate cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Un serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi ai unui serviciu secret străin. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI şi pe colegii din SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie”.

În altă înregistrare, difuzată tot în 2017, Sebastian Ghiță detaliază și dă chiar numele unor „șefi ai stației CIA din România (…), scrie Pleşoianu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri