Caută
Close this search box.

Raluca Turcan: Atenţie, comisia lui Iordache începe legalizarea hoţiei!

raluca turcan

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, susţine că propunerile de modificare a Codurilor penale, dezbătute, începând de azi, de Comisia Iordache, care „începe legalizarea hoţiei”.

În opinia Ralucăi Turcan, este vorba despre „o guvernare disperată, cu o agendă infracţională”, iar toate semnalele, spune ea, arată că aceste modificări s-au scris în acelaşi birou în care a fost redactată şi OUG 13.

Atenție!! Comisia lui Iordache începe legalizarea hoției!, scrie Raluca Turcan pe pagina ei de Facebook.

Toate semnalele arată că modificările Codului penal și de procedură penală s-au scris în același birou în care a fost redactată și OUG 13!
La cât de aberante sunt, majoritatea propunerilor de modificări la Codul penal nici nu ar fi trebuit să fie înaintate Parlamentului. Modificarile sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legătura cu oamenii cinstiti.

Iată câteva exemple:

– Se redefinește mărturia mincinoasă. Astfel, se dorește să nu se considere infracțiune refuzul de a face declarații prin care persoana se autoincriminează și nici simpla divergență de mărturii într-un proces;
– Se propune abrogarea infracțiunii de neglijență în serviciu și redefinirea abuzul în serviciu;
– Se redefinește grupul infracțional organizat. Pe scurt, pentru a fi grup infracțional organizat este nevoie ca fiecare membru să aibă un rol prestabilit și grupul să nu fie „ocazional”, pentru o „comitere imediată”;
– Toate datele și dovezile, interceptările și înregistrările care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în dosar și trebuie distruse în termen de 30 de zile – adică autoritățile statului care vor descoperi întâmplător și alte infracțiuni vor fi puse în situația de a fi complici la anumite fapte;

Aceste propuneri arată o guvernare disperată, cu o agendă infracțională. Românii știu ce vor: o țară proeuropeană, unde legea să fie aceeași pentru toți. Ruptura dintre guvernarea PSD-ALDE și români este definitivă și ea trebuie să atragă sfârșitul acestui experiment nociv pentru Romania!, conchide Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri