Caută
Close this search box.

Real Madrid, Benzema și Ronaldo continuă aventura fantastică

Campioana en titre a Europei, Real Madrid, a terminat la egalitate pe Santiago Bernabeu cu marea și eterna rivală Bayern Munchen, scor 2-2 (1-1 la pauză). În tur a fost 2-1 pentru Real, care s-a calificat astfel în cea de-a 3-a finală consecutivă de  Champions League.

Se poate spune că Real Madrid a rezistat eroic în returul cu Bayern, având permanent amenințarea ratării calificării deasupra capului, în fața unui Bayern extrem de hotărât în a nu pierde, ba chiar a câștiga și a accede în finală. Real a avut mare noroc – în cursa spre al 3-lea trofeu consecutiv al Ligii Campionilor – cu greșeala copilărească a portarului bavarez la golul doi al lui Karim Benzema. Acesta a adus-o pe Real Madrid în avantaj, 2-1, la doar 20 de secunde la de fluierul de start al părții secunde. Corentin Tolisso, mijlocașul adus de la Lyon, a trimis o pasă neglijentă înapoi, spre propriul portar, Sven Ulreich. Goal-keeper-ul german a avut un blocaj, nu a știut cum să reacționeze la pasa primită de la francez, și i-a permis lui Benzema să trimită mingea în poarta rămasă goală.

Așadar, Benzema, omul hulit de toată lumea, a fost erou în această seară, marcând ambele goluri ale calificării. Bayern a presat, dar s-a lovit de un Keylor Navas în forma carierei. Astfel, Real-ul, cu Benzema, eternul Ronaldo și cu Navas, continuă aventura fantastică a celui de-al treilea trofeu consecutiv Champions League, fapt realizat, în epoca ”modernă”, doar de Ajax Amsterdam (1971-1973) și aceeași Bayern Munchen (1974-1976). După marele record al lui Real Madrid, 5 trofee consecutive, 1956 până în 1960.

REAL MADRID – BAYERN MUNCHEN 2-2 (1-1)
Au marcat: Benzema ’11 ’46 / Kimmich ‘3, James ’63. (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri