Caută
Close this search box.

Cutremur în TVR: Pătraru publică o înregistrare în care Doina Gradea jigneşte jurnaliştii: E cap de porc

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea naţiei” de la TVR, publică pe blogul personal o înregistrare audio în care Doina Gradea, şefa televiziunii publice, jigneşte jurnalişti.

O primă parte a unei anchete realizate de jurnalistul Dragoş Pătraru în ultimele şapte luni, „de când am aflat planul pe care noua conducere îl are cu TVR”, a fost publicată joi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe platforma YouTube, unde mai multe înregistrări din discuţii cu Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv, şi Eduard Dârvariu, director TVR 1 şi producător executiv, relevă acţiuni de intimidare, ameninţări şi cenzură, potrivit News.ro.

„Am comprimat foarte multe informaţii într-un filmuleţ, reducându-i în ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arăta opinia pe care cei mai importanţi oameni ai SRTV – Doina Gradea (preşedinte director general) şi Eduard Dârvariu (Director TVR 1 şi producător executiv) – o au despre TVR, despre misiunea publică a televiziunii, despre legile care guvernează TVR, despre raportarea la putere şi despre jurnalism”, a scris jurnalistul pe blogul lui.

„Tragem un serios semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă la televiziunea publică. Deşi e greu de spus în ce măsură, într-o societate cu totul strâmbă, un comportament aberant mai poate fi perceput ca atare”.

După ce Doina Gradea îl mustră pe Pătraru că ar fi vorbit urât la adresa unui coleg, ea a spus despre un reporter: „Este o tipă cu cap de porc. Nu poţi să o scoţi pe post. Dar e ok femeia”.

În plus, preşedinta SRTv susţine că unii dintre jurnaliştii instituţiei merită „pumni în gură” şi, mai mult, să le fi fost adus un şef din afară „ca să vă taie”.

Producătorul executiv al televiziunii publice, Eduard Dârvariu, afirmă într-o altă discuţie că Gradea este „speriată” pentru că a văzut că în TVR s-au întâmplat o mulţime de nereguli. „Bă, au furat ăştia aici ca-n codru”.

„Ştii prea bine că jumătate dintre ei sunt fraţi, prieteni, rude”, mai spune el. Dârvariu se plânge că are producători care nu ştiu să citească bugetele şi nu urmăresc audienţele. „Ce să le zic? Nu pot să le fac nimic. Nu pot să-i dau afară, nu pot să-i schimb. Stau toţi moşii şi aşteaptă să iasă pensia, în loc să aducem oameni din afară care chiar vor să facă chestii”.

El se plânge şi de realizatorii de emisiuni, iar despre membrii Comisiei de etică, el spune: „Sunteţi nişte boi care aţi distrus televiziunea asta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri