Caută
Close this search box.

Judecătoarele Bîrsan, Puşoiu şi Corbu au fost achitate definitiv de ÎCCJ

judecătoarele

Instanţa supremă le-a achitat definitiv pe judecătoarele Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu şi Corina Corbu. Acestea erau la Secţia de contencios a aceleiaşi instanţe. Ele erau acuzate de fapte de corupţie, informează Mediafax.

Judecătoarea Terceanu – 5,6 ani închisoare

Judecătoarele au rămas achitate, ca în prima instanţă

Respinge, că nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bîrsan Gabriela Victoria, Ionescu Florian şi Corbu Corina Alina împotriva sentinţei penale nr.1055 din dată de 29 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.2820/1/2014. (…)

Definitivă. (…) Cu opinie separată, numai în sensul admiterii apelului formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Natională Anticorupţie, desfiinţării în parte a sentinţei penale nr. 1055 din dată de 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală.

, se arată în minuta instanţei supreme.

Substratul procesului: litigii cu statul

Magistraţii au menţinut, practic, soluţia din primă instanţă, care a fost una de achitare. Faptele care li se imputa celor din dosar erau luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului, cumpărarea de influenţă.

În rechizitoriu, procurorii au vorbit, la momentul trimiterii în judecată a judecătoarelor, despre interesul omului de afaceri Gabriel Chiriac. Acesta ar fi pornit de la faptul că firmele sale au avut litigii în perioada 2010-2011 cu instituţii ale statului.

Afaceristul a contestat la instanţe de contencios administrativ diferite amenzi aplicate. De asemenea, a pierdut procese la fond, iar respingerea recursului ar fi dus la pierderea unor sume de bani importante.

Pile, cunoştinţe, relaţii

Potrivit DNA, omul de afaceri, prin intermediul avocatei Claudia Silinescu Gherbovan, a contestat amenda într-unul din dosare. Recursul a avut loc la secţia de Contencios Administrativ si Fiscal a ICCJ, unde şefa secţiei era chiar prietena foarte bună a avocatei.

Judecător la această secţie era tot o prietenă a avocatei sale, judecătoarea Iuliana Puşoiu, realizând şi el la rândul său legătura de prietenie, la momentul potrivit, când avea multe cauze şi cereri de strămutare pe rolul instanţe supreme de control judiciar, i-au creat convingerea că soluţionarea în favoarea sa este posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri