Caută
Close this search box.

Un avion militar vechi de 50 de ani s-a prăbușit în SUA. Niciun pasager nu a supraviețuit VIDEO

Nouă persoane aflate la bordul unui avion cargo militar au murit, după ce aeronava s-a prăbușit miercuri în Georgia, SUA. Aparatul de zbor urma să fie scoz din uz, după 50 de ani în care a fost folosit de către armata americană. Potrivit autorităților, echipajul era alcătuit din cinci membri ai Gărzii Naționale din Puerto Rico și alți patru pasageri.

Imaginile surprise de camerele de supraveghere din apropierea accidentului sunt frapante. Acestea au surprins avionul aflat în picaj, care s-a prăbușit în spatele unui hangar, după care a explodat.

Aparatul, un avion cargo de tipul C-130 ‘Hercules’, care aparţinea Gărzii Naţionale din Puerto Rico, s-a prăbuşit în jurul orei locale 11:30 (15:30 GMT) la puţin timp după decolare, în apropiere de aeroportul internaţional Savannah Hilton Head.

„Confirmăm că nouă persoane se aflau la bord – cinci membri ai echipajului şi patru pasageri.”, a declarat comandatul Paul Dahlen, purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale din Puerto Rico. El a precizat că toate victimele erau membri ai Gărzii Naționale din Puerto Rico.

Președintele Donald Trump a transmis un mesaj de condoleanțe, miercuri, pe contul său de Twitter.

„Am fost înștiințat despre avionul cargo U.S. C-130 Hercules al Gărzii Naționale din Puerto Rico, care s-a prăbușit lângă Aeroportul Internațional Savannah Hilton Head. Vă rog să vă rugați alături de mine și să transmitem gânduri bune victimelor, familiilor lor și oamenilor grozavi care lucrează la Garda Națională.” a scris președintele SUA.

Avionul prăbușit tocmai trecuse printr-o revizie la Savannah și decolase spre Tucson, Arizona, unde urma să treacă în mentenanţa bazei aerine din Davis Monthan. Acolo se află cele mai multe avioane ce au aparținut forţelor aeriene americane și au fost scoase din uz.

Avionul cargo de tip C-130 ‘Hercules’ s-a prăbuşit miercuri în jurul orei locale 11:30 (15:30 GMT) la puţin timp după decolare, în apropierea Aeroportului Internaţional Savannah Hilton Head

Potrivit unui studiu realizat de cotidianul specializat Military Times, numărul accidentelor implicând avioane militare a crescut cu 40% între 2013 şi 2017. La începutul lunii aprilie, trei avioane militare s-au prăbuşit în doar două zile, soldându-se cu cel puţin patru morţi în Las Vegas (Nevada), în California şi în Djibouti. Ministrul apărării american Jim Mattis a obţinut anul acesta un buget record pentru Pentagon, ceea ce va permite investiţii aşteptate de mai mulţi ani.

Sursa: WTOP, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri