Caută
Close this search box.

Iohannis: Guvernul nu trebuia să se apuce de tema preşedintelui

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Executivul a abordat o temă a şefului statului, fără să se consulte cu acesta. Şeful statului a spus că acum greşeala a fost făcută. Declaraţiile se referă la mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim.

Conferinţă privind referendumul pentru familie: Iniţiatorii spun că Iohannis se declară împotrivă

„Guvernul nu trebuia să se apuce de o temă care a e președintelui fără să discute cu președintele. Greșeala a fost făcută. Trebuie să o reparăm. România nu are niciun interes să își strice relațiile foarte bune spre exemplu cu Israelul pentru niște politicieni care nu au inteles care e rostul lor. Unii care s-au considerat un pic mai importanți au fugit la TV și au vorbit despre acest memorandum”, a spus președintele, conform HotNews.

Iohannis: Forma consultărilor cu BNR, ciudată

Iohannis a declarat de asemenea că este „ciudată” forma în care au avut loc consultările dintre guvernatorul Mugur Isărescu, premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia.

„E ciudate aceasta formă (de discuție, în biroul lui Dragnea – n.r.). În realitate dorința mea a fost să îi aduc la aceeași masă pe cei care au avut niște neînțelegeri. Nu doamna Dăncilă a atacat BNR, ci Dragnea a făcut-o. Faptul că prin implicarea mea s-au întâlnit, dacă el crede ăa a facut mediere e bine și așa, important e ca s-au întâlnit” a declarat Iohannis, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri