Caută
Close this search box.

Şeful autorităţii care a contribuit la creşterea inflaţiei, după cum spunea Dragnea, este consiliat de secretarul general al PSD

marian neacşu

Marian Neacșu, secretar general al PSD, dar și un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost angajat, pe o sumă confidențială, consilier la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Respectiva autoritate, a tot scumpit gazele, contribuind la creșterea inflației, după cum spune chiar Dragnea.

​Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, a spus ieri că inflaţia, din ce în ce mai crescută, se datorează factorilor externi, printre care şi creşterea preţului la gaze.

Însă, iată Marian Neacşu, secretar general al PSD, este angajat în funcţia de consilier al lui Dumitru Chiriță, preşedintele Autorităţii Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), începând cu data de 11 decembrie 2017, conform unui comunicat emis de ANRE, la solicitarea HotNews.

ANRE a aprobat din ianuarie până acum mai multe rânduri de scumpiri la gaze, contribuind masiv la creşterea inflaţiei. Marian Neacșu este cunoscut ca fiind foarte apropiat de șeful PSD Liviu Dragnea, cel care în ultima perioadă tot caută vinovați pentru scumpiri.

Întrebați care sunt atribuțiile lui Marian Neacșu, reprezentanții ANRE au răspuns că „asigură asistenţă în activitatea Preşedintelui ANRE în relaţia cu Parlamentul României, Guvern şi alte autorităţi publice centrale şi locale”. În plus, mai „asigură consiliere pentru preşedintele ANRE în legatură cu propunerile de acte normative„, conform HotNews.

Marian Neacşu este angajat pe durata determinată cu un nr de 4 ore/zi, având o retribuţie corespunzatoare orelor lucrate. Cuantumul retribuţiei este conform reglementărilor în vigoare şi contractelor de muncă încheiate de ANRE, confidenţial, a mai transmis ANRE.

ANRE mai susține că în cazul angajării lui Marian Neacșu „au fost respectate toate prevederile Constitutionale şi legale în vigoare„, chiar dacă deține o funcție politică, iar Autoritatea trebuie să fie o instituție independentă.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat din mai multe scumpiri la gaze din ianuarie până acum. O primă scumpire a avut loc pe 10 ianuarie, cu circa 8%, în medie. La 1 aprilie s-a mai produs o scumpire cu 10% în cazul gazelor furnizate de Engie, care are circa 1,6 milioane clienți. De pe 1 mai s-au produs noi scumpiri în cazul unor furnizori mai mici, după ce ANRE a aprobat noi tarife de distribuție. Aceste scumpiri au avut un rol important asupra creșterii peste măsură a inflației.

Liviu Dragnea a declarat ieri, după întîlnirea cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, că „principalele cauze pentru creștere inflației sunt factori exogeni„, legați de prețurile la gaze, energie și petrol, dar care nu sunt gestionate nici de Guvern, nici de BNR.

Dragnea a omis să spună că, cel puțin la gaze, prețurile sunt gestionate de ANRE, instituție care a ajuns să fie controlată politic de PSD. Marian Neacșu, apropiatul lui Liviu Dragnea, îl consiliază pe Dumitru Chiriță, actualul șef al ANRE, care până în octombrie 2017 când a preluat această funcție, a fost deputat PSD.

Condamnarea

În februarie 2016, Marina Neacşu a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar. Neacşu, deputat de Ialomiţa în 2008-2012 şi 2012-2016, nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar în urma acestei condamnări, însă este în continuare secretar general al partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri