Caută
Close this search box.

Trump la convenția anuală NRA: „Cred cu tărie că profesorii bine instruiți ar putea purta arme ascunse”

Președintele american Donald Trump s-a deplasat vineri în Dallas, Texas, împreună cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, pentru a susține un discurs la convenția anuală a Asociației Naționale pentru Arme de Foc (National Riffle Association). Este primul meeting anual al grupului de lobby după atacul armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas High School din Parkland, Florida, care a avut loc pe 14 februarie. În discursul său, Donald Trump a susținut că profesorii ar trebui să aibă șansa să își apere elevii, având asupra lor arme ascunse.

Discursul președintelui american la NRA a început la ora locală 2 p.m. și a cuprins numeroase subiecte, printre care summitul cu Coreea de Nord, care va avea loc în următoarele săptămâni și legile pentru combaterea imigrației ilegale.

Trump a declarat că legile actuale privind imigrația au fost scrise de parlamentari care nu iubesc Statele Unite.

„Avem legi scrise de oameni care cu adevărat nu puteau iubi țara noastră”, a declarat Trump în timpul speech-ului la NRA.

Comentariul lui Trump a venit în timp ce a blamat legile americane de imigrare, numindu-le „cele mai defectuase legi” și a promis  că „vom începe să ne apăram țara, vom începe să ne apăram frontierele„

„Imigrația ilegală trebuie să se termine, au fost depășite normele fiecărei legi”, a mai spus Trump.

Legat de problema armelor, președintele Donald Trump a spus că o soluție pentru a preveni incidentele precum cel de la liceul din Parkland, Florida, ar fi ca unele cadre didactice foarte bine instruite să aibă asupra lor arme ascunse. Trump a spus că profesorii trebuie să aibă șansa de a-și proteja elevii.

„Acești profesori își iubesc elevii”, a spus el. „Ei îi iubesc pe elevi, îi înțeleg și nu vor lăsa pe nimeni să-i rănească pe elevi, dar trebuie să le oferiți o șansă”.

Trump a continuat spunând că a amplasa în școli afișe un afișe cu „zonă fără arme” este practic o invitație pentru atacatori.

Incidentul din luna februarie în care au fost ucise 17 persoane i-a transformat pe supraviețuitorii atacului armat în activiști înfocați împotriva armelor de foc, organizând numeroase proteste pentru a cere o reformă a legilor ce permit deținerea acestor arme.

Sursa:CNN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri