Caută
Close this search box.

Atac mortal al albinelor la Buzău: Doi oameni au fost ucişi, iar un al treilea a intrat în şoc anafilactic

Doi oameni au murit, după ce au fost înţepaţi de un roi albine, in satul Aldeni, comuna Cernăteşti din judeţul Buzău, iar un al treilea a intrat în şoc anafilactic.

Bărbatul aflat în şoc anafilactic a fost stabilizat, fiind transportat la spital. Conform martorilor, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi care au decedat în urma înţepăturilor, descărcau stupii aduşi în zonă, unde sunt mulţi salcâmi înfloriţi.

Autorităţile afirmă că unul dintre bărbaţi a fost găsit decedat lângă maşina cu care fuseseră transportaţi stupii. Cel de-al doilea bărbat decedat în urma înţepăturilor a încercat iniţial să se salveze, urcând în maşină şi mergând aproximativ 500 de metri, fără însă a sesiza că a fost urmărit de roiul de albine, care l-au atacat în momentul în care a coborât din vehicul, transmite News.ro.

Atacate roiului de albine, care au devenit agresive, s-a declanşat după ce stupii în care erau transportate s-au răsturnat la intrarea in localitatea Aldeni.

Potrivit Jandarmeriei Buzău, echipajele au fost solicitate să intervină, prin 112, după ce albinele unei stupine au devenit foarte agresive, la intarea în localitatea Aldeni din judeţul Buzău şi au atacat trei persoane, dintre care două au murit, transmite Mediafax.

Se apre că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii.

Conform apicultorilor, agresivitatea albinelor ar fi fost cauzată de temperatura ridicată, ale cărei efecte au fost amplificate şi de faptul că în timpul transportului stupii au fost acoperiţi cu o folie.

De asemenea, apicultorii spun că stupii nu ar fi trebuit manevraţi în timpul zilei, pe căldură.

Zona este în continuare izolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri