Caută
Close this search box.

În secolul 21, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune că elevii nu au nevoie de educaţie sexuală

vasile bănescu

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, declară că este împotriva educației sexuale în școli, pentru că, spune el, copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă.

Vasile Bănescu a fost intrebat graviditate și nașterile în rândul adolescentelor din România, dar el a spus, conform basilica.ro, pubicaţia Patriarhiei Române, că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”.

Apoi el a evidențiat adevăratele cauze ale gravidității în rândul adolescentelor.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”, a spus Vasile Bănescu.

De asemenea, în chestiunea educației sexuale, el a afirmat că „Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată”.

La conferință despre despre Referendumul pentru Căsătorie s-a luat în calcul implementarea educației sexuale în școli. În acest sens, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române își dorește să rămână doar la nivel de ipoteză „pentru că, repet (susţine Bănescu), copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă”.

Un răspuns

  1. stie el ce stie, cemai trebuie asa ceva in scoli, pentru ca educatia sexuala o fac direct si prin practica, popii pedofili, chiar si in altarul bisericiii…Si acestia -official- sunt putini si „apartinand unei etnii teologice, numai”, in realitate toate bisericile sunt la fel, pline de popi pedofili…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri