Caută
Close this search box.

SUA oferă oficial găzduirea Comandamentului NATO pentru Atlantic

sua

Printr-un comunicat de presă, Departamentul Apărării al SUA şi-au anunţat astăzi dorinţa pentru a găzdui viitorul Comandament Întrunit NATO pentru Atlantic (NATO Joint Force Command for the Atlantic), informează România Actualităţi.

Hans Klemm spune că Moscova încearcă să rupă încrederea românilor în UE, NATO şi SUA

Potrivit informaţiilor pe care le-am primit de la Departamentul Apărării, SUA doreşte să găzduiască acest viitor nou comandament al Alianţei la Baza Navală Norfolk, Virginia.

Noul comandament, în Norfolk, Virginia, SUA

Noul comandament (JFC-Norfolk) va asigura succesul conducerii operaţiunilor NATO pentru întreg spectrul de misiuni ale Alianţei în regiunea trans-Atlantică din Nordul Oceanului Atlantic.

Viitorul comandament întrunit al NATO reprezintă o parte importantă a eforturilor de dezvoltare a strategiei Alianţei cu scopul de adaptare la provocările mediului de securitate actual. Noul comandament va întări determinarea şi capacitățile NATO de susţinere a posturii defensive cât şi abilitatea de a proiecta stabilitatea peste graniţele Alianţei, se precizează în comunicatul primit de la USA DOD.

Decizia finală este aşteptată să fie luată de Consiliul Nord-Atlantic, organism superior al NATO care va decide amplasarea viitorului comandamentul în cadrul Summitului NATO din luna iulie, de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri