Caută
Close this search box.

Doina Cornea, omagiată la Cluj de sute de oameni. Clopotele bisericilor greco-catolice vor bate trei zile în memoria sa

Sute de oameni i-au adus, la Cluj, un ultim omagiu disidentei anticomuniste Doina Cornea la Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, unde sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus, la ora 15,00, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu”, scrie Agerpres.

Oamenii au venit duminică în catedrala greco-catolică dedicată „Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea” şi au depus flori la catafalcul Doinei Cornea, făcând scurte opriri pentru rugăciuni.

Pe unul dintre pereţii capelei au fost proiectate fotografii cu Doina Cornea, dintre care unele alături de personalităţi ale istoriei României, precum regele Mihai I sau Corneliu Coposu, sau în care este înfăţişată împreună cu familia sa. Sicriul va rămâne în capela Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu până la ora 21,00.

De asemenea, clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna zilnic, timp de trei zile, la prânz, în memoria sa.

Înmormântarea va avea loc luni, 7 mai. În cursul dimineţii, între orele 09,00 – 14,30, sicriul va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri