Caută
Close this search box.

Ea este arma secretă a lui Klaus Iohannis. Expertul care va reuşi să se bată la CCR privind legile justiţiei. VIDEO

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a anunţat, comentând decizia lui Klaus Iohannis de a ataca la CCR întregul pachet de legi ale justiţiei, ca preşedintele beneficiază de sprijinul unui expert redutabil. Este vorba despre consilierul prezidenţial Elena Simina Tănăsescu din cadrul Departamentului Reforma Instituţionala şi Constituţionala.

FOTO: presidency.ro

„Preşedintele are un expert redutabil”, a spus Zegrean, admirativ, în cadrul unui interviu pentru Digi24.
Conform paginii de internet a Administraţiei Prezidenţiale, Elena Simina Tănăsescu (n. 1968) este absolventa a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (1991) şi a obţinut titlul de doctor cu menţiunea ‘foarte bine cu felicitările juriului’ la Facultatea de drept şi ştiinţe politice, Universitatea ‘Aix-Marseille III’, Franţa (1997).

Este profesor de drept constituţional şi drept european în cadrul Universităţii din Bucureşti şi a fost profesor invitat la universităţi din Europa şi America Latină. A participat în calitate de director, cercetător sau raportor naţional în numeroase proiecte cu finanţare naţională sau internaţională. A desfăşurat activitate profesională sau de reprezentare a statului român în cadrul mai multor instituţii europene (Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale, Grupul de experţi independenţi al Consiliului Europei) şi a fost reprezentantul societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 2009–2011.
Autor a peste 75 de studii, articole, cronici şi note apărute în volume colective ori reviste de specialitate de prestigiu, din ţară şi străinătate.

A fost distinsa cu premiul „Andrei Rădulescu” al Uniunii Juriştilor din România pentru lucrarea „Interpretarea Constituţiei. Teorie şi practică” (2002), Premiul „Hannibal Teodorescu” pentru cartea „Constituţia României – comentariu pe articole” (2008). În 2011 a fost decorata de Preşedintele Republicii franceze cu „Ordre naţional pour merite în grad de Chevallier”, potrivit aktual24.ro.

Elena Simina Tănăsescu a fost numită Consilier Prezidenţial la data de 14 ianuarie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri