Caută
Close this search box.

Alba Blaj, locul 2 în Europa, marea revelație a voleiului mondial

Chiar dacă a pierdut finala, gruparea Volei Alba Blaj rămâne marea revelație a voleiului feminin internațional.

Ea produs una dintre cele mai mari surprize din istoria acestei discipline, prin însuși faptul că fetele din Alba (vicecampioane ale României anul acesta, după CSM București) s-au calificat în marea finală a Ligii Campionilor. Așadar, voleibalistele pregătite de sârbul Darko Zakoc au reușit o adevărată minune, învingând în semifinale puternica formație turcă Galatasaray, în 4 seturi, scor 23-25, 25-17, 25-22, 25-22. (foto GSP)

Fetele din Alba au jucat apoi finala competiției cu însăși deținătoarea trofeului, Vakifbank Istanbul (Turcia), marea favorită la câștigarea competiției și în sezonul actual.

De data aceasta, turcoaicele s-au dovedit net superioare, mai ales în setul doi și în partea secundă a setului trei. Însă începutul setului trei a fost mult mai echilibrat, Blajul a și condus de câteva ori, inclusiv cu 9-7, până spre mijlocul setului. După 9-7, a fost 11-16 și 13-19, turcoaicele dovedindu-se imbatabile și meritând din plin locul 1 în Europa.

Volei Alba Blaj – Vakifbank Istanbul 0-3 (17-25, 11-25, 17-25). Felicitări voleibalistelor din Alba pentru această performanță extraordinară, de a fi jucat finala Ligii Campionilor 2018 !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri