Caută
Close this search box.

Carmen Dan nu comentează clasarea savurosului caz Microfonul: Dispozitivul, plasat de foşti ofiţeri chemaţi de sora ministrului

Carmen Dan, ministrul de Interne, susţine, referitor la clasarea dosarului „Microfonul”, că nu comentează decizia procurorilor.

Ea mai afirmă că ancheta i s-a părut una serioasă.

„Am văzut concluziile anchetatorilor. Nu comentez decizia procurorilor. Mi s-a părut o anchetă serioasă”, a spus Carmen Dan, la intrarea în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, conform News.ro.

Pe data de 4 mai, procurorii Parchetului General au decis clasarea dosarului „Microfonul”. Ministrul de Interne reclama faptul că în priza din locuinţa sa a descoperit un dispozitiv de înregistrare.

Parchetul General a clasat săptămâna trecută dosarul deschis în legătură cu dispozitivul de înregistrare găsit în locuinţa ministrului de Interne.

La sfârşitul lunii noiembrie 2017, ministrul Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu, iar dosarul a fost preluat de parchetul instanţei supreme.

Carmen Dan declara, la sfârşitul lunii decembrie, că expertiza tehnică a fost finalizată în dosarul deschis la Parchetul General pentru violare de domiciliu.

Pe eticheta microfonului era trecut anul de fabricaţie 2009, iar dispozitivul este evaluat la aproximativ 300 de euro. Datele arătau că ar fi fost montat de către o persoană fizică, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională.

Cacealmaua

După o anchetă de aproximativ jumătate de an, procurorii care au investigat cazul au clasat dosarul. Surse apropiate Ministerului de Interne, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au declarat, conform Adevărul, că povestea microfonului este una savuroasă, dispozitivul fiind plantat în casa ministrului de doi bărbaţi, foşti ofiţeri de informaţii, chemaţi de Simona Cristina Stan, sora ministrului Carmen Dan, ca să facă o „deparazitare” în apartamentul ministrului de Interne.

Artizanii afacerii „microfonul” ar fi urmărit să îi câştige încrederea lui Carman Dan.

Concret, cei doi foşti ofiţeri de informaţii nu ar fi intuit că ministrul de Interne va face publică povestea, urmând ca ei să apară ca oameni în care Carmen Dan poate să aibă oricând încredere pentru că au descoperit dispozitivul de ascultare

Ministru de interene a anunţat, însă, că este urmărită ilegal în locuinţa sa, iar tot planul celor doi a fost dat peste cap, scria Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri